Foto

Tricolorii intra de joi in focurile FIBA U17 Skills Challenges 2020 - European Qualifiers

Arena de Baschet din Capitala va gazdui in urmatoarele doua zile, cu respectarea tuturor normelor sanitar-epidemiologice, concursurile din cadrul preliminariilor continentale pentru FIBA U17 Skills Challenges 2020. Dupa cum am mai anuntat, echipa masculina U17 a Romaniei va concura in cadrul Grupei B de calificare, impotriva selectionatelor similare ale Letoniei, Georgiei, Portugaliei si Gibraltar. Conform distributiei realizata de FIBA, in cadrul Grupei A vor concura selectionatele U17 ale Poloniei, Israel, Belarus, Slovacia si Irlanda. Dupa derularea concursurilor de indemanare din serii, primele doua clasate din fiecare grupa vor accede in semifinale, programate pentru data de 16 august, intre A1 vs. B2 si B1 vs. A2, iar invingatoarele obtin doua vize pentru turneul final mondial de saptamana viitoare.


Dupa cateva zile de pregatire specifica in Bucuresti, echipa masculina U17 a Romaniei va intra de maine in focurile FIBA U17 Skills Challenges 2020 – European Qualifiers, tricolorii urmand sa-si masoare indemanarea baschetbalistica in cadrul Grupei B. Conform programului stabilit de FIBA, joi, de la ora 11:00, se va desfasura confruntarea de la mare distanta dintre Romania si Portugalia, iar de la ora 11:30 va avea loc intrecerea dintre Romania si Georgia. Vineri, de la ora 11:00, Romania isi masoara abilitatile cu Gibraltar iar de la ora 11:30 va concura impotriva Letoniei. Primele doua clasate din Grupa B vor accede in semifinale, unde vor concura in data de 16 august dupa programul A1 vs. B2 si B1 vs. A2 iar invingatoarele din semifinale obtin doua vize pentru participarea la turneul final mondial FIBA U17 Skills Challenges 2020 de saptamana viitoare.

Tinand cont de normele sanitar-epidemiologice, dar si de specificul concursului de indemanare propus de FIBA, in care se pune accent pe viteza, abilitate si precizie, zece dintre componentii selectionatei masculine U17 a Romaniei au fost convocati saptamana trecuta sa se pregateasca in Bucuresti sub indrumarea unui staff tehnic format din antrenorul Ionut Bascoveanu, preparatorul fizic Cezar Baragau si fizioterapeutul Robert Bunea. Dar iata si lista celor zece sportivi care pot imbraca tricoul Romaniei in cadrul acestor intreceri preliminare: Alexandru IONESCU; David PATRU; David OPREA; Robin MANDISODZA; Ioan BRATOSIN; Matei DORNEANU; Octavian ILIE; Denis MIRON; David NEACSU; Robert POSTOLACHE.

Conform proiectului FIBA, in cadrul acestor intreceri de indemanare, fiecare tara stabileste inaintea fiecarei confruntari inter-tari numele a cinci sportivi care vor participa la exercitiul comun de tehnica individuala (n.n. – pe traseul impus de FIBA, fiecare dintre cei cinci sportivi realizeaza un circuit in care trebuie sa execute elemente de pasare, dribbling, aruncare pe doi pasi, aruncare din saritura – de 2 si 3 puncte).

Sportivii pot fi inlocuiti de la o confruntare la alta, dar sa fie eligibili pe FIBA MAP.

Exercitiul comun se cronometreaza iar la fiecare pozitie/procedeu/aruncare sportivii obtin sau nu puncte in cadrul respectivei provocari (n.n. – cronometrul porneste in momentul in care primul sportiv pleaca in dribling in circuit de la linia de start si se opreste atunci cand mingea ajunge de la cel de-al cincilea sportiv in mainile primului sportiv, situat la linia de start, pe tusa din spate). Fiecare echipa participanta are obligatia sa incarce clipul video pe platforma FIBA iar confruntarile urmeaza sa fie prezentate pe canalul de youtube al forului international.

Un video-demo al exercitiului de indemanare poate fi urmarit AICI ()

Parteneri