Foto

Tricolorii intra in focurile FIBA 3x3 World Cup Qualifier 2019 de la San Juan

Daca in intrecerea feminina din cadrul FIBA 3x3 World Cup 2019 numele Romaniei figureaza deja pe tabloul principal, tricolorele fiind distribuite in Grupa C a intrecerilor mondiale ce vor avea loc, luna viitoare, in Amsterdam, in schimb, in competitia masculina, nationala tricolora urmeaza sa se lupte pentru un loc la turneul final mondial in cadrul calificarilor programate, in acest week-end, in Puerto Rico.

Astfel, dupa cateva zile de pregatire in Arena de Baschet din Capitala, nationala masculina 3x3 a Romaniei, intr-o formula de joc cu Baris Aktas, Radu Paliciuc, Radu Petrescu si Leonard Filip, sprijiniti de pe margine de coordonatorul Mihai Vacarescu si de kinetoterapeutul Robert Bunea, a plecat in aceasta dimineata spre San Juan, urmand sa intre de sambata seara in focurile FIBA 3x3 World Cup Qualifier 2019.

Tinand cont de ranking-ul FIBA 3x3, nationala masculina a Romaniei a fost desemnata cap de serie numarul 2 in cadrul intrecerilor gazduite de San Juan si a fost distribuita in Grupa B, alaturi de Cehia, Australia si Puerto Rico, in vreme ce in Grupa A se vor confrunta selectionatele Frantei, Canadei, Germaniei si Italiei. De mentionat ca selectionata Canadei a inlocuit pe ultima suta de metri nationala Nigeriei, dupa ce FIBA a fost anuntata de africani ca nu vor participa la turneu din cauza unor probleme legate de viza.

Conform programului stabilit de oficialii forului international, tricolorii vor juca pe terenul principal din San Juan, astfel:
04.05.2019
Romania – Puerto Rico (ora locala 17:10)
Romania – Cehia (ora locala 18:50)
05.05.2019
Australia – Romania (ora locala 14:00)
* diferenta de fus orar este de 7 ore (ora locala + 7 ore)

Conform FIBA, cele mai bune trei echipe nationale din turneul de calificare de la San Juan, care se desfasoara in perioada 4-5 mai, vor intra direct in grupele FIBA 3x3 World Cup 2019 (prima clasata in Grupa B, cea de-a doua clasata in Grupa C iar cea de-a treia clasata in Grupa D). In baza sistemului competitional, dupa disputarea meciurilor din prima faza si stabilirea clasamentelor grupelor A si B, vor avea loc meciurile pentru acordarea vizelor de Olanda pentru cele mai valoroase trei echipe, astfel:

1. Castigatoarea Grupei A vs. Invingatoarea din meciul A2 – B3
2. Castigatoarea Grupei B vs. Invingatoarea din meciul A3 – B2
3. Invinsele din meciurile de mai sus vor mai juca un meci pentru ultimul bilet la FIBA 3x3 World Cup – Amsterdam 2019

Parteneri