Foto

Tricolorii se pregatesc pentru FIBA U18 European Challengers 2021 de la Levice

Reprezentativa masculina de juniori a Romaniei se pregateste de cateva zile in Sala de Sport “Prof. Ioan Valerian” din Targoviste pentru participarea la FIBA U18 European Challengers 2021, intrecere continentala care a luat locul traditionalelor Campionate Europene de juniori in perioada pandemiei Covid-19. Astfel, dupa efectuarea vizitei medicale la INMS din Bucuresti, tinerii tricolori aflati sub comanda antrenorului Catalin Stefanescu se antreneaza intens in Targoviste si vor pleca in data de 1 august 2021 spre localitatea slovaca Levice, gazda meciurilor din Grupele D si E. Romania face parte din Grupa E, alaturi de selectionatele similare ale Elvetiei, Ucrainei si Slovaciei, in vreme ce in cadrul Grupei D se vor confrunta nationalele Irlandei, Bulgariei si Ungariei. Conform FIBA, dupa disputarea meciurilor din faza grupelor, primele doua clasate vor accede in semifinale, in vreme ce echipele clasate pe locurile 3 si 4 in Grupa E, impreuna cu echipa de pe locul 3 in Grupa D, vor juca intr-o alta serie pentru locurile din clasamentul final.
Staff-ul tehnic compus din antrenorii Ionut Bascoveanu (n.n. - se va alatura lotului tricolor, dupa ce revine astazi de la Sopron, unde a participat in calitate de antrenor secund al lotului national U20) si Catalin Stefanescu, preparatorul fizic Adrian Filovici si fizioterapeutul Mihai Eduard are la dispozitie in pregatirea de la Targoviste un lot format din urmatorii sportivi (n.n. - eligibili pe lista oficiala trimisa la FIBA):
1. Alexandru PASCA
2. Darius COSTE
3. Dragos LUNGU
4. David LAPUSTE
5. Tudor SOMACESCU
6. Luca NASTRUT*
7. Vlad MARINAU*
8. Luca COLCEAG*
9. David ANTONESCU
10. Matei DORNEANU
11. Robert LICURICI*
12. David OPREA
13. Octavian ILIE
14. David NEACSU
15. David COZEA
16. David PATRU
17. Dan POPESCU
18. Bogdan CRET
19. Leonard MOCANU
20. Andrei MURESAN
21. Vlad NISTOR
* Cei patru sportivi - Colceag, Licurici, Marinau si Nastrut - au participat pana duminica seara la FIBA U18 European Challengers 2021 de la Sopron si urmeaza sa faca joctiunea cu lotul tricolor U18 la Targoviste.

Conform datelor oficiale FIBA, iata programul meciurilor pe care Romania le va sustine in cadrul Grupei E in Sportova Hala din Levice:

3 august 2021
Romania – Elvetia (ora 16:00)
4 august 2021
Slovacia – Romania (ora 19:00)
5 august 2021
Romania – Ucraina (ora 16:00)

In data de 6 august 2021 va fi zi de pauza iar in 7 si 8 august sunt programate meciurile de clasament.

Alte informatii pe site-ul oficial al competitiei - AICI

Parteneri