Foto

U-Banca Transilvania avanseaza in semifinalele preliminariilor din Basketball Champions League

Campioana en-tire a LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a reusit sa se impuna, luni seara, in fata campioanei Finlandei, Salon Vilpas Vikings, cu scorul de 106-97, intr-o partida care a contat pentru faza inaugurala din cadrul preliminariilor Basketball Champions League. In urma acestei victorii, gruparea antrenata de Mihai Silvasan avanseaza in semifinalele grupei preliminare A care se disputa in Peristeri Indoor Hall si urmeaza sa se confrunte, miercuri seara, cu reprezentanta Greciei, echipa locala BC Peristeri, de la ora 20:30, intalnirea urmand sa fie transmisa in direct pe youtube.


Prezenta in cadrul Grupei A din cadrul preliminariilor Basketball Champions League, campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a reusit, luni seara, sa-si treaca in cont o prima victorie in cea mai importanta competitie continentala intercluburi derulata sub egida FIBA. Dupa un meci echilibrat si spectaculos, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Mihai Silvasan s-au impus in fata campioanei Finlandei, Salon Vilpas Vikings, cu scorul de 106-97 (30-17, 18-31, 22-23, 36-26), gratie unor evolutii deosebite ale lui Patrick Richard (24 p, 6x3, 8 rec, 7 pase), Stefan Bircevic (17 p, 1x3, 1 rec, 1 pasa, 1 cap), Toni Katic (16 p, 1x3, 3 rec, 1 pasa, 1 int), Elijah Stewart (16 p, 2x3, 4 rec, 1 pasa, 2 int, 1 cap), Andrija Stipanovic (15 p, 7 rec, 3 pase, 2 int, 1 cap) si Dustin Hogue (15 p, 7 rec, 3 pase, 1 cap). Clujenii au intrat foarte motivati in joc si s-au instalat foarte repede la timona, reusind un prim sfert foarte bun: scor 30-17. Desi s-au aflat la prima experienta in BCL, finlandezii au trecut peste emotiile de debut si au echilibrat jocul, recuperand diferenta pana la pauza: scor 48-48. La reluare, echilibrul s-a mentinut si in cel de-al treilea sfert, scor 70-71, insa finalul a apartinut total reprezentantei LNBM, care a reusit sa gaseasca solutiile ideale pentru a inclina balanta victoriei in favoarea sa, Bircevic si Hogue inchizand tabela la 106-97.


Statistica oficiala a meciului - AICI

Cele mai spectaculoase faze din meci - AICI

Imediat dupa meci, capitanul U-BT Cluj-Napoca, Patrick Richard, a scos in evidenta plusurile si minusurile meciului cu Vilpas. “Cel mai mult conteaza faptul ca am castigat. Am demonstrat ca avem mentalitate si ca putem sa supravietuim in fața unor situatii dificile. Cu siguranta trebuie sa jucăm mai bine si mai atent din punct de vedere defensiv. Am primit 97 de puncte, ceea ce inseamna ca s-a gresit in aparare. Am gasit pana la urma drumul spre victorie si toata lumea a contribuit la aceasta. Acum, ne asteptam la un meci mult mai greu, cu Peristeri. Preliminariile vor deveni din ce in ce mai dificile. Trebuie sa ne odihnim si sa fim pregatiti 100% pentru ce urmeaza”, a declarat internationalul roman pentru site-ul oficial al U-BT Cluj-Napoca.  


Conform calendarului stabilit prin tragere la sorti de forul international, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca se va confrunta, miercuri seara, in cadrul semifinalelor Grupei preliminare A cu reprezentanta Ligii elene, BC Peristeri. Situata pe locul 6 in campionatul Greciei, BC Peristeri este un nume de rezonanta in baschetul continental, cu 50 de istorie si nenumarate participari in cupele europene. De altfel, gruparea elena este si organizatoarea bulei din Grupa preliminara A, meciurile fiind gazduite de Peristeri Indoor Hall.
Confruntarea dintre Persteri si U-BT Cluj-Napoca va incepe la ora 20:30 si va fi transmisa in direct pe youtube. Invingatoarea dintre cele doua echipe urmeaza sa joace vineri seara cu invingatoarea semifinalei care opune tot miercuri echipele Fribourg Olympic si KK Split.

Informatii, inregistrari video si statistici se gasesc pe pagina oficiala a Basketball Champions League - AICI

Parteneri