Foto

Victorie importanta pentru U-BT Cluj-Napoca in grupele BCL

Campioana en-titre a LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, a obtinut un succes foarte important la debutul in sezonul regular al Basketball Champions League, echipa pregatita de antrenorul Mihai Silvasan reusind, marti seara, sa invinga puternica grupare turca Darussafaka SK Istanbul, cu scorul de 66-60, in primul meci din Grupa G. Urmatorul meci al U-BT Cluj-Napoca va avea loc in data de 18 octombrie, in fief-ul gruparii italiene Happy Casa Brindisi.

Aflata la prima participare din istorie in grupele Basketball Champions League, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a repurtat, marti seara, o victorie extrem de importanta, depasind in BTArena o echipa cu traditie in baschetul european, Darussafaka SK Istanbul. Fosta castigatoare a EuroCup si participanta in EuroLeague, gruparea turca a venit la Cluj-Napoca din postura de mare favorita si si-a demonstrat forta si intentiile inca din primul sfert, pe care l-a si castigat cu 21-14.

Fara sa fie prea mult impresionata de faima adversarilor, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si-a imbunatatit jocul in cel de-al doilea sfert si a echilibrat scorul de pe tabela, reusind sa intre la vestiare cu un avantaj minim, scor 32-31. In partea a doua a confruntarii, gazdele au continuat sa exceleze in defensiva si bazandu-se pe o aparare aproape fara brese si-au marit avantajul odata cu trecerea timpului: 49-40 in min. 27; 55-47 in min. 32; 61-52 in min. 35. Oaspetii coordonati de antrenorul Ernak Selcuk au cautat in permanenta sa revina in joc, insa defensiva clujeana n-a dat semne ca cedeaza iar evolutiile bune din ofensiva, in special cele ale lui Richard si Stewart, au facut ca balanta victoriei sa fie definitiv inclinata in favoarea campioanei Romaniei. Scor final 66-60 si Darussafaka SK Istanbul s-a vazut obligata sa paraseasca BTArena cu capul plecat, antrenorul Selcuk declarand dupa meci ca a fost surprins total de organizarea defensiva a reprezentantei LNBM.

Statistica meciului – AICI

Urmatorul meci al clujenilor in Grupa G este programat pentru data de 18 octombrie, in fief-ul gruparii italiene Happy Casa Brindisi, echipa care in aceasta seara urmeaza sa primeasca replica gruparii israeliene Hapoel U-Net Holon.

Rezultate, imagini si alte video se gasesc pe site-ul oficial al Basketball Champions League - AICI
 
FOTO - copyright championsleague.basketball

Parteneri