Foto

Victorie istorica obtinuta de U-BT Cluj-Napoca in fief-ul Unicaja Malaga

Campioana en-titre a Ligii Nationale de Baschet Masculin, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, continua parcursul de exceptie din Basketball Champions League, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan triumfand, marti seara, si pe terenul galonatei echipe iberice Unicaja Malaga, cu scorul de 79-73 (19-13, 24-28, 21-14, 15-18), intr-un meci contand pentru prima runda a Grupei K din cadrul Top 16.
   

Reprezentanta baschetului masculin romanesc in Basketball Champions League, cea mai importanta competitie intercluburi derulata sub egida FIBA, a reusit, marti seara, sa-si treaca in cont o noua victorie pe scena continentala, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca impunandu-se pe terenul cunoscutei echipe spaniole Unicaja Malaga, cu scorul de 79-73. Pentru clujeni a fost cel de-al noualea succes din actualul sezon european, in vreme ce fosta castigatoare a EuroCup a suferit prima infrangere pe teren propriu in BCL.

De altfel, puternic motivate de parcursul foarte bun din primele faze ale BCL, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca nu s-a lasat deloc impresionata de cartea de vizita a Unicaja Malaga, echipa care a intrat in posesia trofeului EuroCup in 2017 si are la activ 15 sezoane consecutive in EuroLeague, si s-a instalat la conducere inca de la debut, obtinand rapid un avantaj de de 13 puncte. Ibericii au reactionat prompt si au echilibrat jocul in cel de-al doilea sfert, reducand substantial deficitul, astfel ca echipele au intrat la vestiare la scorul de 43-41 in favoarea oaspetilor. La revenirea de vestiare, gruparea pregatita de antrenorul Mihai Silvasan a preluat din nou initiativa si bazandu-se pe evolutia de senzatie a americanului Elijah Stewart a intrat in ultimul sfert cu un avans de noua lungimi, scor 64-55. In pofida eforturilor depuse de gazde de a echilibra din nou partida, clujenii controleaza in continuare jocul si reusesc sa obtina o victorie istorica dupa o tripla semnata de Bircevic la intrarea in ultimul minut. Scor final 79-73 in favoarea U-Banca Transilvania Cluj-Napoca si reprezentanta LNBM ajunge la noua victorii din zece partide disputate in actualul sezon al Basketball Champions League.

Statistica meciului gazduit de Palatul Sporturilor Jose Maria Martin Carpena din Malaga - AICI

Partida de marti seara a contat pentru prima runda a Grupei K din cadrul Top 16 BCL, serie din care mai face parte gruparea belgiana Filou Oostende iar a patra echipa va fi stabilita in urma meciului decisiv din cadrul Play-Inn dintre echipele Hapoel Bank Yahav Ierusalim si Prometey, partida urmand sa se joace maine seara in Israel.

Conform calendarului stabilit de FIBA, urmatorul meci al clujenilor va avea loc in data de 1 februarie pe terenul invingatoarei dintre Hapoel Bank Yahav Ierusalim si Prometey.

Mai multe informatii pe site-ul oficial al BCL - AICI

 

FOTO - Elijah Stewart a fost de neoprit! (copyright - championsleague.basketball)

Parteneri