Foto

Vulturii au depasit Tarile de Jos si s-au clasat pe locul 7 la Europenele U18 de la Ploiesti

Selectionata de juniori a Romaniei a reusit, in aceasta seara, in Polivalenta din Blejoi, sa obtina o importanta victorie in fata reprezentativei Tarilor de Jos, cu scorul de 68-62 (19-13, 14-20, 14-13, 21-16), succes care i-a adus locul 7 in topul final al FIBA U18 European Championship 2022, Division B. In cadrul intrecerilor continentale gazduite de arenele sportive din Ploiesti, Blejoi si Bucov, si care au avut la start 22 de echipe nationale, Vulturii pregatiti de antrenorii Catalin Tananse, Catalin Stefanescu si Larisa Toma, au inregistrat cinci victorii si trei infrangeri.


Duminica seara, dupa 11 zile pline cu meciuri de baschet, urma sa fie trasa cortina peste FIBA U18 European Championship 2022, Division B, intreceri care au fost gazduite de Sala Sporturilor Olimpia din Ploiesti, Sala Polivalenta din Blejoi si Sala de Sport din Bucov. Prezenta pe scena continentala amenajata in cele trei localitati prahovene, reprezentativa de juniori a Romaniei a avut un parcurs impecabil in faza inaugurala, castigand Grupa C, iar in sferturile de finala, Vulturii au fost nevoiti sa se recunoasca invinsi de Suedia, echipa care aseara a jucat finala. Motivati de publicul din Blejoi, care au asistat in premiera la un meci al nationalei juvenile a Romaniei, Vulturii au luptat pana la epuizare in ultima partida din seria 5-8, unde au dat ochii cu selectionata similara a Tarilor de Jos. Cu Dragos Lungu si David Lapuste intr-o forma deosebita, Vulturii au control in mare parte partida de la Blejoi, avand un debut deosebit, care s-a concretizat si pe tabela la incheierea primului sfert, scor 19-13. Au urmat zece minute in care adversarii din Tara Lalelor au reusit sa readuca echilibrul pe teren si astfel cele doua combatante au intrat la vestiare la scorul de 33-33. La reluare, nationala Romaniei a incercat in permanenta sa isi mareasca avantajul, reusind pe alocuri sa domine selectionata Tarilor de Jos chiar si sub panouri, desi ”portocalii” aveau un plus de talie. La finalul celui de-al treilea sfert Romania a avea un avans de numai un punct, 47-46, dar tricolorii aveau intiativa, astfel ca in ultima parte a jocului, balanta victoriei s-a inclinat in favoarea noastra. Dupa un ultim sfert in care baschetbalistii pregatiti de Catalin Tananse, Catalin Stefanescu si Larisa Toma s-au dovedit a fi mai pragmatici in ofensiva si mult mai atenti in aparare, Romania a reusit pe final sa se distanteze la 68-62, scor inghetat pe tabela o data cu sirena care a anuntat incheierea timpului regulamentar de joc.

Statistica meciului  - AICI

In urma acestui succes, Romania s-a clasat pe locul 7 in clasamentul final al FIBA U18 European Championship 2022, Division B, in vreme ce selectionata Tarilor de Jos a obtinut locul 8. In lupta pentru medalii, Finlanda a obtinut bronzul dupa ce a trecut de Islanda, cu 72-68, iar Danemarca si Suedia s-au luptat pentru aurul esalonului secund european, finalistele obtinand si promovarea in prima divizie continentala.

Rezultate, statistici, clasamente, inregistrari video si fotografii  - AICI

Parteneri