Foto

Vulturii continua cursa spre EuroBasket 2021

Reprezentativa masculina a Romaniei va evolua duminica, la Pristina, impotriva selectionatei similare a Kosovo, intr-un meci care conteaza pentru ultima runda a Grupei B din cea de-a doua faza a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers. Indiferent de rezultatul de la Pristina, Romania nu mai poate obtine prima pozitie a Grupei B, astfel ca “Vulturii” vor continua cursa spre turneul final continental cu meciurile din cea de-a treia faza a precalificarilor, urmand sa joace in aceasta vara intr-o serie in care se mai afla Slovacia si Cipru.
 
Nationala masculina a Romaniei a obtinut, joi seara, o victorie importanta in fata Macedoniei, succes aclamat in picioare de cei peste 2.500 de fani care au umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor Olimpia din Ploiesti, dar diferenta de doar 12 puncte din final nu este suficienta pentru a mai spera la prima pozitie a Grupei B. Si asta, pentru ca la Skopje, selectionata Macedoniei a trecut de “Vulturi”, cu 90-76, astfel ca reprezentativa pregatita de antrenorul Jordanko Davitko are asigurata prima pozitie a clasamentului, indiferent de rezultatul care va fi inregistrat, duminica, la Pristina, acolo unde Romania si Kosovo se vor confrunta in ultima partida a grupei doar pentru palmares. Pe de alta parte, “Vulturii” raman in cursa spre EuroBasket 2021, dar vor continua aceasta campanie din cea de-a treia faza a FIBA EuroBasket 2021 Pre-Qualifiers. Conform tragerii la sorti efectuate de oficialii FIBA in decembrie 2018, Romania, din postura ocupantei locului secund in Grupa B, va evolua intr-o noua serie impotriva Slovaciei, nationala care vine din prima faza a pre-calificarilor, dar si a Ciprului, echipa care ocupa locul 3 in Grupa D.
Programul meciurilor din campania de vara este urmatorul:
07.08.2019 (etapa I) Cipru – Romania
10.08.2019 (etapa II) Romania – Slovacia
17.08.2019 (etapa III) Romania – Cipru
21.08.2019 (etapa IV) Slovacia – Romania
Prima clasata din aceasta grupa va urca in FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers Round, iar echipele de pe locurile 2 si 3 vor incepe campania de precalificare la FIBA Basketball World Cup 2023.
 
La putin timp dupa incheierea meciului cu Macedonia, antrenorul Tudor Costescu a declarat: “Este o victorie importanta mai ales prin prisma proiectului pe care ni l-am propus cu nationala de seniori. Nu pot sa fiu suparat pentru ca nu am reusit sa anulam diferenta de la Skopje, deoarece baietii s-au comportat exemplar si au dat totul pe teren. Am fost foarte aproape sa recuperam, chiar am avut sansa de a invinge la peste 14 puncte, dar pana la urma am ramas pe locul 2 si vom continua cursa spre turneul final in vara. Daca am fi fost mai atenti la Skopje, poate ca altfel ar fi stat lucrurile acum. Dar asa, mergem mai departe si este foarte important sa invatam din micile greseli, unele facute din lipsa de experienta. Oricum, motivatia si dorinta au fost exemplare in aceasta seara si nu pot decat sa fiu decat foarte increzator pentru ceea ce urmeaza.”
Pe de alta parte, Romania se va deplasa la Pristina in aceeasi formula de joc, antrenorul Tudor Costescu mizand pe urmatorii sportivi pentru meciul din Kosovo, programat sa se dispute duminica, de la ora 21:30:
 
1 - Lucas TOHATAN (BC CSU Sibiu)
2 - Giordan WATSON (CSM CSU Oradea)
3 - Dragos DICULESCU (SCM Timisoara)
5 - Mirel DRAGOSTE (BC CSU Sibiu)
6 - Iulian ORBEANU (BCMU FCA Pitesti)
7 - Tudor GHEORGHE (BCMU FCA Pitesti)
10 - Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
11 - Radu VIRNA (Steaua Bucuresti)
12 - Bogdan POPA (SCMU Craiova)
13 - Alexandru OLAH (Kangoeroes Basket Mechelen)
15 - Emanuel CATE (UCAM Murcia)
25 - Rolland TOROK (U-BT Cluj-Napoca)
 
FOTO - Antrenorul Tudor Costescu este increzator in proiectul nationalei de seniori a Romaniei (credit Alina Cojocaru)
 

Parteneri