Foto

Vulturii convocati de selectionerul Dragan Petricevic pentru jocul cu Albania

Nationala masculina a Romaniei va reveni in febra meciurilor din cadrul grupelor de precalificare pentru FIBA Eurobasket 2025, Vulturii urmand sa inceapa pregatirile pentru jocul oficial cu Albania in data de 18 februarie, la Ploiesti.

Conform calendarului competitional, al doilea meci al Romaniei din Grupa B a FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, impotriva Albaniei, se va disputa la Ploiesti, in Sala Sporturilor Olimpia, in data de 24 februarie, de la ora 18:00, intalnirea urmand sa fie transmisa de DIGI SPORT.

Pentru pregatirea partidei cu selectionata similara a Albaniei, Vulturii se vor reuni la Ploiesti in data de 18 februarie sub comanda selectionerului Dragan Petricevic in urmatoarea formula:
 
EMANUEL CATE - UCAM Murcia (Spania)

TUDOR GHEORGHE - FC Arges Pitesti

LUCAS TOHATAN - BC CSU Sibiu

MARCU BADIU - CSO Voluntari

PATRICK RICHARD - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

LUCA VASILE - Rapid Bucuresti

TUDOR FOMETESCU - CSM CSU Oradea

BOGDAN NICOLESCU - CSM CSU Oradea

MIHAI MACIUCA - FC Arges Pitesti

LUCA COLCEAG - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

ROLLAND TOROK - CSO Voluntari

STEFAN GRASU - U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

RARES UTA - BC CSU Sibiu

ALEXANDRU OLAH - SCM OHMA Timisoara

* sportivul DRAGOS DICULESCU - Lanstede Hammers Zwolle (Tarile de Jos) a fost convocat, dar este accidentat si urmeaza sa fie inlocuit.

Pe langa sportivii mentionati, pe lista pentru eligibilitate transmisa la FIBA se mai afla si alti sportivi, care pot fi convocati in regim de urgenta: Kristopher Richard (CSM CSU Oradea), Nandor Kuti (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca), Bogdan Popa (CSM Ploiesti), Mirel Dragoste (BC CSU Sibiu), Edward Petrescu (SCM OHMA Timisoara) si Christian Chitu (CSM Baschet Petrolul Ploiesti). Acestia raman in vederile selectionerului, putand fi convocati in regim de urgenta din varii motive (acidentari, infectari cu COVID-19 etc).
 
Romania si Albania se afla la egalitate la conducerea Grupei B din FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers, ambele formatii depasind Luxemburg la o diferenta de trei puncte. In afara meciului din 24 februarie, nationala Romaniei mai are de disputat doua partide in aceasta grupa: pe teren propriu, contra Luxemburg, in data de 30 iunie, si in deplasare, cu Albania, in data de 3 iulie.
 
Castigatoarele grupelor din aceasta faza a competitiei si cea mai buna echipa clasata pe locul secund avanseaza in faza a doua de pre-calificare continentala – FIBA EuroBasket 2025 Pre-Qualifiers Second Round, meciurile urmand sa se dispute in alte trei ferestre: august 2022, noiembrie 2022 si februarie 2023.

Parteneri