Foto

Vulturii convocati in pregatire pentru meciurile cu Israel si Polonia din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei se va reuni, in data de 10 februarie, in Bucuresti, urmand sa inceapa pregatirile pentru ultimele doua meciuri din cadrul ultimei ferestre din Grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. Conform programului anuntat de FIBA, Vulturii vor evolua in bula epidemiologica realizata in localitatea poloneza Gliwice impotriva selectionatelor similare ale Israel (19 februarie) si Poloniei (21 februarie).

Astfel, pentru ultima actiune din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers, selectionerul Tudor Costescu si secundul Nenad Markovic au convocat in pregatire urmatorii sportivi:
Lucas TOHATAN (BC CSU Sibiu)
Mirel DRAGOSTE (SCM Timisoara)
Tudor GHEORGHE (FC Arges Pitesti)
Marcu BADIU (CSO Voluntari)
Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea)
Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
Dragos DICULESCU (SCM U Craiova)
Mihai MACIUCA (FC Arges Pitesti)
Tudor GIRBEA (CSO Voluntari)
Stefan GRASU (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
Ionut BERCEANU (Dinamo Bucuresti)
Alexandru OLAH (SCM Timisoara)
Bogdan POPA (FC Arges Pitesti)
Rares UTA (FC Arges Pitesti)
*Emanuel CATE (UCAM Murcia – Spania)
*Kristopher RICHARD (Stelmet Zielona Gora – Polonia)
* Ultimii doi sportivi se vor alatura lotului tricolor direct in Polonia, plecarea spre Gliwice fiind programata pentru data de 15 februarie.

Si pentru ca totul sa se desfasoara intr-un climat de siguranta medicala, toti componentii delegatiei tricolore vor efectua cate doua teste RT-PCR, conform calendarului de testare FIBA, in 8 februarie (la echipele de club) si 13 februarie (in cantonamentul nationalei).

Totodata, tinand cont de unele situatii neprevazute cauzate de pandemia de Covid-19, dar si de posibile accidentari, urmatorii jucatori au fost trecuti de catre stafful tehnic al echipei nationale pe lista largita trimisa catre FIBA, si pot fi convocati in orice moment pentru cele doua jocuri de la Gliwice, urmand sa faca cele doua testari RT-PCR impuse de FIBA, in 8 si 13 februarie (la echipele de club):
Giordan WATSON (CSM CSU Oradea)
Rolland   TOROK (BC CSU Sibiu)
Radu VIRNA (Steaua Bucuresti)
Laszlo LAZAR (SCM Timisoara)

Conform programului stabilit de selectionerul Tudor COSTESCU, Vulturii se vor pregati in Bucuresti, in perioada 10-15 februarie, urmand sa plece spre Gliwice in data de 15 februarie. Dupa intrarea in bula epidemiologica din localitatea poloneza, Vulturii vor continua pregatirea, in perioada 15-18 februarie, iar in data de 19 februarie vor intalni Israel, in vreme ce in data de 21 februarie este programata confruntarea cu Polonia.

Parteneri