Foto

Vulturii incep pregatirile pentru meciurile cu Polonia si Spania din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers

Imediat dupa incheierea meciurilor din cadrul turneelor preliminare din Cupa Romaniei, masculin, editia 2020-2021, antrenorul Tudor Costescu a “sunat” adunarea nationalei Romaniei pentru a incepe de astazi pregatirea partidelor cu Polonia si Spania, programate de FIBA sa se desfasoare in finalul lunii noiembrie in “bula” epidemiologica de la Valencia. Tinand cont de situatia epidemiologica, precum si de regulile FIBA impuse pe perioada pandemiei COVID-19, selectionerul Tudor Costescu a convocat in pregatire 15 sportivi iar alti 9 sportivi se afla in asteptare, aflandu-se pe lista oficiala FIBA pentru actiunea din Spania.


Incepand de vineri seara, dupa incheierea turneelor preliminare din CRBM, Grand Rin Hotel din Bucuresti a devenit “casa” nationalei Romaniei pentru pregatirea meciurilor cu Polonia si Spania, din cadrul celei de-a doua ferestre contand pentru FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. Astfel, rand pe rand, sportivii convocati pentru actiunea de la Valencia si care au jucat pana vineri pentru echipele lor de club in cele trei “bule” CRBM de la Oradea, Sibiu si Bucuresti, au inceput sa soseasca la Grand Rin Hotel, intrand rapid in atmosfera nationalei. Si pentru ca totul sa se desfasoara intr-un climat de siguranta medicala, intreaga delegatie tricolora a efectuat in aceasta dimineata o prima testare RT-PCR, urmand ca in functie de rezultatele primite de la laborator sa inceapa pregatirea, duminica fiind programat primul antrenament oficial al Vulturilor. Totodata, pentru a respecta calendarul de testare FIBA, nationala Romaniei va mai efectua alte doua testari RT-PCR, in 16 si 20 noiembrie, pana la plecarea in Spania, care este programata pentru 23 noiembrie.

Dupa cum am anuntat inca de la data trimiterii convocatoarelor, selectionerul Tudor Costescu si asistentul Nenad Markovic au la dispozitie pentru pregatire un lot de 15 sportivi iar alti 9 sportivi se afla in asteptare, in cazul in care va apare vreo accidentare sau vreun caz legat de pandemia Covid-19. Astfel, incepand de sambata dimineata, sunt deja prezenti in cantonamentul tricolor de la Bucuresti urmatorii sportivi, cu precizarea ca alti doi tricolori care evolueaza in strainatate, Emanuel CATE si Kristopher RICHARD, vor face jonctiunea cu lotul national direct in “bula” de la Valencia:

Lucas TOHATAN (BC CSU Sibiu)
Tudor GHEORGHE (BCMU FCA Pitesti)
Mirel DRAGOSTE (SCM Timisoara)
Nandor KUTI (U-BT Cluj-Napoca)
Tudor FOMETESCU (CSM CSU Oradea)
Marcu BADIU (CSO Voluntari)
Dragos DICULESCU (SCM U Craiova)
Mihai MACIUCA (BCMU FCA Pitesti)
Bogdan NICOLESCU (CSM CSU Oradea)
Bogdan POPA (BCMU FCA Pitesti)
Ionut BERCEANU (Dinamo Stiinta Bucuresti)
Catalin BACIU (CSM CSU Oradea)
Rares UTA (BCMU FCA Pitesti)

Totodata, tinand cont de situatiile neprevazute cauzate de pandemia de Covid-19, dar si de posibile accidentari, alti 9 jucatori au fost trecuti de catre stafful tehnic al Vulturilor pe lista largita trimisa catre FIBA si pot fi convocati in orice moment pentru meciurile oficiale cu Polonia si Spania: Alexandru OLAH, Stefan GRASU, Giordan WATSON, Tudor GIRBEA, Iulian ORBEANU, Edward PETRESCU, Bogdan TIBIRNA, David VIDA si Radu VIRNA.


Reamintim ca nationalei Romaniei va evolua la Valencia in cadrul celei de-a doua “ferestre” contand pentru FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers impotriva selectionatei Poloniei, in data de 28 noiembrie (ora 17:30), si a nationalei Spaniei, in data de 30 noiembrie (ora 20:30), partidele urmand sa fie gazduite de arena Pabellon Municipal Fuente de San Luis. FRB si partenerul RCS&RDS au inceput toate demersurile pentru ca DIGI SPORT sa transmita in direct cele doua meciuri ale Vulturilor, urmand ca in aceste zile sa fie transmisa confirmarea de la FIBA si producatorul TV al gazdelor.

 

FOTO (copyright fiba.basketball)

Parteneri