Foto

Vulturii se confrunta cu Israel in FIBA EUROBASKET 2021 QUALIFIERS

Reprezentativa masculina de baschet a Romaniei se va confrunta, astazi, de la ora 18:30, in Gliwice Arena, cu selectionata similara a Israel, in cadrul ultimei ferestre contand pentru Grupa A din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. Intalnirea va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 3 dar si pe canalul oficial de youtube FIBA TV.

In pofida faptului ca a reusit sa treaca de toate testarile RT-PCR obligatorii pentru a evolua in bula epidemiologica realizata de FIBA si forul polonez de specialitate la Gliwice si Katowice(n.n. – toti componenti delegatiei tricolore au avut rezultate negative), nationala Romaniei s-a confruntat din pacate in ultimele zile cu o serie de probleme medicale, astfel ca mai multi sportivi importanti nu vor evolua in ultima fereastra contand pentru Grupa A din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers.

Astfel, tinand cont accidentari si de situatiile medicale, selectionerul Tudor Costescu si secundul Nenad Markovic vor conta in meciul cu selectionata Israel pe urmatorii sportivi:
Bogdan NICOLESCU – CSM CSU Oradea
Alexandru OLAH – SCM Timisoara
Dragos DICULESCU – SCM U Craiova
Tudor GHEORGHE – FC Arges Pitesti
Rares UTA – FC Arges Pitesti
Marcu BADIU – CSO Voluntari
Bogdan POPA – FC Arges Pitesti
Tudor GIRBEA – CSO Voluntari
Ionut BERCEANU – Dinamo Bucuresti
Tudor FOMETESCU – CSM CSU Oradea
Mirel DRAGOSTE – SCM Timisoara
Mihai MACIUCA – FC Arges Pitesti

In afara celor doi antrenori, staff-ul tehnic tricolor mai este format din: Cezar Baragau (antrenor pregatire fizica), Vasile Osean (doctor), Adrian Resteman (kinetoterapeut), Csaba Mott (masseur), Constantin Ioan (antrenor coordonator), Claudiu Fometescu (antrenor federal) si Marius Toma (team-manager).

Vulturii au efectuat mai multe antrenamente in Gliwice Arena, o sala polivalenta cu o capacitate de 17.000 de locuri, si spera la un rezultat notabil impotriva liderului Grupei A.

Reamintim ca, inaintea ultimelor meciuri din aceasta serie, clasamentul este urmatorul, cu precizarea ca Israel si Spania sunt deja calificate (acced la turneul final primele 3 locuri din grupe, in vreme ce echipa de pe locul 4 intra din august in turul secund al calificarilor pentru World Cup):
1. ISRAEL – 8 puncte (4 victorii)
2. POLONIA – 6 puncte
3. SPANIA – 6 puncte
4. ROMANIA – 4 puncte

Conform programului FIBA si a grilei TV, meciul din 19 februarie, dintre Romania si Israel, precum si partida din 21 februarie, cand Vulturii se vor confrunta cu Polonia, vor fi transmise in direct de DIGI SPORT 3 (ora 18:30 si 21:30)

Parteneri