Foto

“Hello, Basket” va fi implementat si in Satu Mare, Iasi, Sibiu, Timisoara, Tg. Mures si Tg. Jiu

Federatia Romana de Baschet continua sa promoveze jocul de baschet in randul copiilor doritori sa descopere tainele acestui minunat sport, actiunile derulate in ultimii ani venind in intampinarea dorintei copiilor pentru miscare, a luptei impotriva obezitatii infantile si a formarii unor caractere puternice. Astfel, dupa ce anul trecut a fost lansat in sase orase din tara proiectul “Hello, Basket”, parte a programului international dedicat baschetului feminin si intitulat “Her World, Her Rules”, Federatia Romana de Baschet, cu sprijinul MTS si FIBA, anunta continuarea acestui proiect si in alte sase orase aflate pe harta baschetbalistica autohtona: Satu Mare, Sibiu, Timisoara, Tg. Mures, Tg. Jiu si Iasi. 

Din dorinta de a motiva si mai mult copiii si de a-i atrage in continuare sub panourile de baschet, Federatia Romana de Baschet, cu sustinerea Ministerului Tineretului si Sportului si a Federatiei Internationale de Baschet, a lansat in noiembrie 2018 un nou proiect dedicat baschetului feminin si intitulat sugestiv “Hello, Basket”, parte a programului international “Her World, Her Rules”. Acesta a adunat sub panouri peste 500 de eleve si s-a derulat in mai multe municipii, fiecare dintre judete/orase avand implicate cate sase scoli: Rm. Valcea, Arad, Cluj, Constanta, Sf. Gheorghe si Bucuresti. Si cum ne dorim sa implentam acest proiect in cat mai multe orase si scoli din intreaga tara si cat mai multe fetite sa imbratiseze practicarea baschetului, in perioada urmatoare, FRB anunta continuarea proiectului “Hello, Basket” si in sezonul 2019-2020, in alte sase noi orase sau municipii, care se alatura, astfel, celor sase din sezonul trecut.

Astfel, pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet anunta continuarea proiectului “Hello, Basket”, parte a programului international “Her World, Her Rules” derulat sub egida FIBA, in alte centre importante de pe harta baschetbalistica autohtona. In sezonul 2019-2020, caravana baschetului printre scolarite va ajunge si in Satu Mare, Timisoara, Sibiu, Iasi, Tg. Mures si Tg. Jiu, project managerul HWHR, Svetlana Simion, precizand urmatoarele:
Ne dorim sa demaram proiectul si in alte sase orase: Targu Jiu, Satu Mare, Sibiu, Targu Mures, Iasi si Timisoara. Pe cat posibil, vom sustine activitatea si vom continua antrenamentele si in celelalte 6 orase care au fost alaturi de noi la debutul programului iar impreuna cu Moni (n.n. - ambasadorul proiectului, fosta mare jucatoare Monica Brosovsky Boriga) vom continua incursiunea noastra prin tara si vom incerca sa adunam cat mai multe scolarite dornice sa inceapa antrenamentele de baschet. Suntem convinse ca vom avea aceeasi sustinere si in aceste sase noi orase iar programul <<Her World, Her Rules>> va continua cu succes si astfel vom putea spune <<Hello basket!>> in alte 36 de scoli!

Din noiembrie 2018 si pana in iunie 2019, proiectul HWHR a adunat peste 500 de participanti iar la faza finala, care s-a desfasurat in Sepsi Arena din Sf. Gheorghe, au fost prezente 80 de tinere baschetbaliste, care s-au bucurat timp de trei zile de frumusetea jocului de baschet.

Un amplu album foto din sezonul 2018-2019 al proiectului "Hello, Basket" se gaseste AICI

 

Parteneri