Foto

14 sportive convocate la nationala feminina, pentru meciurile cu Islanda si Spania

Pe 7 noiembrie, reprezentativa feminina se reuneste la Bucuresti pentru a pregati primele doua jocuri din noua campanie de calificare la FIBA Women's EuroBasket 2023.

Noul selectioner, Dan Calancea, a convocat pentru pregatiri numeroase jucatoare tinere, dar si pe experimentata Florina Stanici, care revine dupa ani buni la echipa nationala, in urma unor evolutii foarte bune la echipa de club.

Cele 14 sportive convocate in pregatiri sunt:

Florina Stanici (Rapid Bucuresti)
Carla Popescu (CSM Targoviste)
Stefania Catinean (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Ioana Ghizila (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Alina Podar (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Ecaterina Armanu (Olimpia CSU Brasov)
Marta Fodor (CSM Satu Mare)
Bianca Fota (Acad. Phoenix CSU Simona Halep Constanta)
Teodora Neagu (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Dora Ardelean (CSM Satu Mare)
Alexandra Ghita (FCC Baschet UAV Arad)
Nicolett Orban (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)
Sonia Cazacu (Rapid Bucuresti)
Anisia Croitoru (Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Staff-ul tehnic al echipei nationale este format din:

Dan Calancea - antrenor principal
Carmin Popa - antrenor secund
Vasile Osean - medic
Adina Vilcu - kinetoterapeut
Traian Racu - team manager

Acvilele se vor pregati initial la Arena de Baschet si apoi la Sala Polivalenta Dinamo, acolo unde vor juca, pe 11 noiembrie, de la ora 18:00, impotriva Islandei, primul meci din Grupa C a FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers, in direct la DIGI SPORT. Peste doar trei zile, pe 14 noiembrie, de la ora 19:00, Romania va juca a doua partida a actualei ferestre de calificare, la Almeria, contra Spaniei.

Inainte de reunirea lotului, selectionerul Romaniei, Dan Calancea, a declarat pentru frbaschet.ro: "Este un nou inceput pentru echipa Romaniei, din toate punctele de vedere. De aceea avem nevoie de sustinere neconditionata, mai ales din partea fanilor. Avem in lot foarte multe jucatoare tinere, dar capabile de performanta. Sper ca dorinta lor de autodepasire sa suplineasca lipsa de experienta si rezultatele sa fie pozitive. Sunt convins ca vom pune cu totii inimile pe parchet pentru o prestatie cat mai buna si pentru rezultate pe masura".

De asemenea, presedintele FR Baschet Carmen Tocala, a tinut sa precizeze: "Nationala feminina se afla intr-un moment zero. Multe dintre sportivele experimentate din ultimele campanii de calificare si-au anuntat retragerea de la echipa nationala, iar noi nu putem decat sa le multumim pentru anii cat au luptat sub tricolor. Asa ca am avut doar doua optiuni reale inaintea acestei campanii: sa inghetam activitatea internationala la nivel de senioare sau sa dam o sansa reala jucatoarelor tinere. Am ales tineretea si sper ca toate aceste fete sa constientizeze importanta echipei nationale si sa confirme increderea noastra. E momentul ca aceste jucatoare tinere care evolueaza in LNBF sa iasa la rampa pe plan international si sa isi faca datoria fata de echipa nationala, fata de baschetul romanesc".

Sportivele convocate la echipa nationala vor reveni la cluburi pe 15 noiembrie. Urmatoarea fereastra de calificare va avea loc peste un an, in noiembrie 2022.

Acreditari media la meciul Romania - Islanda

Conform legilor in vigoare, este interzis accesul spectatorilor la partida Romania - Islanda, (11 noiembrie 2021, ora 18:00, Sala Polivalenta Dinamo).

Accesul reprezentantilor media (jurnalisti, fotografi) este permis, pe baza acreditarilor aprobate de catre FIBA si Federatia Romana de Baschet. De asemenea, la intrarea in Sala Polivalenta Dinamo, reprezentantii media vor trebui sa prezinte un act de indentitate si certificatul european COVID-19.

Reprezentantii media pot aplica pentru acreditare pana pe 4 noiembrie 2021, astfel:

FOTOGRAFI:

- descarcare solicitare acreditare (click AICI)
- completare solicitare acreditare
- upload (click AICI) a solicitarii de acreditare si certificatului de VACCINARE (conditie obligatorie impusa de FIBA pentru accesul pe suprafata de joc - Zona 1)

JURNALISTI:

- descarcare solicitare acreditare (click AICI)
- completare solicitare acreditare
- upload (click AICI) a solicitarii de acreditare

Parteneri