Foto

Acord intre FR Baschet si Departamentul pentru Dezvoltare Durabila

László Borbély, Consilier de Stat la Cabinetul Prim-Ministrului, și coordonator al Departamentului de Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, și Carmen Tocală, președintele Federației Române de Baschet, au semnat astăzi parteneriatul dintre cele două instituții, în perspectiva promovării dezvoltării economice, sociale și de mediu.

Ducem dezvoltarea durabilă la înălțime! După cum ne-am angajat, continuăm să încheiem parteneriate cu federații sportive cu scopul de a ne sprijini reciproc în promovarea valorilor comune ale sportului și dezvoltării durabile: fair-play, spirit de echipă, anduranță și antrenament, educație, sănătate etc. Personal sunt mare fan al acestui sport și mă bucur că am găsit deschidere la conducerea Federației pentru a populariza sustenabilitatea la cât mai multe competiții de baschet”, a declarat László Borbély

La rândul ei, Carmen Tocală a precizat: „Ne dorim ca, prin proiectele pe care le vom derula în baza acestui acord semnat astăzi, să inspirăm sportivii, fanii și cluburile sportive în a deveni modele pentru întreaga societate civilă și a susține dezvoltarea durabilă armonioasă prin baschet”.

Acordul a fost semnat în contextul implementării Agendei 2030 pentru dezvoltare durabilă, document pe care România l-a adoptat alături de celelalte state membre ale Organizației Națiunilor Unite în 2015. Agenda 2030 cuprinde cele 17 obiective de dezvoltare durabilă în vederea eradicării sărăciei extreme, combaterii inegalităţilor şi a injustiţiei şi protejării planetei până în 2030.

Parteneri