Foto

Acvilele intra in focurile Crelan FIBA 3x3 World Cup 2022

Nationala feminina de baschet 3x3 a Romaniei va participa la Crelan FIBA 3x3 World Cup 2022, intreceri mondiale care se vor desfasura in localitatea belgiana Antwerpen, in perioada 21-26 iunie. In formula Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Alina Podar si Anamaria Virjoghe, echipa tricolora va pleca spre Belgia in cursul zilei de luni si va intra in focurile competitiei incepand cu 21 iunie, Acvilele urmand sa evolueze in ordine impotriva selectionatelor similare ale Germaniei, Chinei, Japoniei si Lituaniei. Toate meciurile sunt transmise in direct pe canalul FIBA 3x3.

Incepand din 21 iunie si pana duminica, 26 iunie, cele mai valoroase echipe de baschet 3x3 din intreaga lume se vor confrunta in cadrul Crelan FIBA 3x3 World Cup 2002, la startul intrecerilor fiind prezenta si nationala feminina a tricolora. Romania va fi reprezentata la Antwerpen de aceeasi echipa care a obtinut la Constanta calificarea la turneul final european, Sonia Ursu, Ancuta Stoenescu, Alina Podar si Anamaria Virjoghe urmand sa joace chiar in deschiderea competitiei, marti, de la ora locala 11:00 (ora 12:00 in Romania), impotriva nationalei Germaniei. Din delegatia tricolora mai fac parte membrii staff-ului tehnic Lazar Rasic, Seung Jun Lee, Dana Rosoaga si Tudor Arteni.

Conform programului anuntat de FIBA 3x3, cele 20 de nationale prezente in turneul mondial feminin au fost impartite in patru grupe de cate cinci echipe, Acvilele fiind distribuite intr-o serie de foc din care mai fac parte selectionatele Germaniei, Chinei, Japoniei si Lituaniei.

Dar iata si programul meciurilor Romaniei:
21.06.2022
Germania – Romania (ora 12:00)
Romania – China (ora 13:50)
23.06.2022
Japonia – Romania (ora 12:25)
Romania – Lituania (ora 15:25)


Totodata, forul mondial de specialitate a anuntat ca dupa meciurile din faza inaugurala a grupelor vor avea loc, incepand cu data de 25 iunie, intrecerile din fazele eliminatorii, incepand cu Last 16 si sferturile de finala, in vreme ce lupta pentru un loc pe podium se va da in dupa-amiaza zilei de 26 iunie. Conform sistemului FIBA 3x3, castigatoarele celor patru grupe vor avansa direct in sferturile de finala, in vreme ce echipele clasate pe locurile 2 si 3 vor juca incrucisat in cadrul Last 16 iar invingatoarele acced in faza superioara. 


Toate meciurile din Crelan FIBA 3x3 World Cup 2002 vor fi transmise in direct pe canalul de youtube FIBA 3x3 iar site-ul oficial al intrecerilor mondiale va oferi informatii actualizate zilnic despre program, rezultate, clasamente – AICI.

Parteneri