Foto

Acvilele lupta cu Spania, Ungaria si Islanda pentru calificarea la FIBA Women's EuroBasket 2023

Dupa tragerea la sorti de astazi la sediul FIBA, s-au stabilit cele zece grupe din cadrul FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers.

Romania a fost repartizata in Grupa C, alaturi de Spania (locul 3 la FIBA Women's Basketball World Cup 2018) , Ungaria si Islanda.

Tabloul complet al grupelor din preliminariilor FIBA Women's EuroBasket 2023 este urmatorul:

Grupa A: Belgia, Bosnia Hertegovina, Germania, Macedonia de Nord
Grupa B: Franta, Ucraina, Lituania, Finlanda
Grupa C: Spania, Ungaria, Romania, Islanda
Grupa D: Turcia, Slovenia, Polonia, Albania
Grupa E: Serbia, Croatia, Bulgaria
Grupa F: Rusia, Muntenegru, Danemarca, Austria
Grupa G: Grecia, Marea Britanie, Portugalia, Estonia
Grupa H: Italia, Slovacia, Luxemburg, Elvetia
Grupa I: Belarus, Cehia, Tarile de Jos, Irlanda
Grupa J: Suedia, Letonia, Israel

Cele zece castigatoare ale grupelor, alaturi de cele mai bune patru ocupante ale locurilor doi se vor califica la  FIBA Women's EuroBasket 2023, competite gazduita de Israel si Slovenia. Cu toate ca sunt calificate automat, cele doua tari organizatoare vor evolua in preliminarii. In cazul in care Israel si/sau Slovenia se vor numara printre cele 14 echipe cu drept de calificare la finalul preliminariilor, locul lor va fi luat de urmatoarele cele mai bune ocupante ale locurilor doi din grupe.

Pentru determinarea celor mai bune ocupante ale locurilor doi, in cazul grupelor de patru echipe, rezultatele inregistrate cu ultima clasata nu se vor lua in calcul.

Calificarile pentru FIBA Women's EuroBasket 2023 se vor juca de-a lungul a trei "ferestre": 11-14 noiembrie 2021, 24-27 noiembrie 2022, 24-27 februarie 2023.

Parteneri