Foto

Antrenorii selectati pentru Programul PerformBaschet 2020

Municipiul Tg. Jiu a gazduit, in perioada 13-16 decembrie 2019, o actiune dedicata tehnicienilor din cadrul Programului National PerformBaschet, la stagiul de perfectionare intitulat “PerformBaschet Workshop 2019” participand 15 antrenori din toata tara. Scopul acestei actiuni a fost selectia antrenorilor care vor continua colaborarea cu FRB in 2020 in cadrul programului PerformBaschet. Acesti antrenori vor ajuta in procesul de selectie a jucatorilor din cadrul programului national iar, pe langa aceasta, vor lucra indeaproape cu antrenorul coordonator Marcel Tenter si cu alti lectori cu care urmeaza sa colaboram in cadrul PerformBaschet pentru a creste nivelul de cunostinte si aportul pe care acesti antrenori il aduc in teren atat la actiunile FRB cat si la cluburile unde activeaza.

Pentru a definitiva staff-ul de zece antrenori, participantii de la Tg. Jiu au fost testati atat teoretic, cat si practic. Fiecare dintre cei 15 antrenori prezenti a avut o prezentare teoretica a conostintelor pe doua subiecte distincte: un element tehnic si principiile unui concept tactic. Dupa ce si-au prezentat cunostintele teoretice, a urmat o parte practica, pe subiectele extrase, participantii punand in aplicare metodica de predare cu succesiunea exercitiilor folosite si cu principiile specifice fiecarei teme.
Din cei 15 antrenori selectati initial pentru a participa la stagiul de perfectionare de la Tg. Jiu au fost alesi in staff-ul PerformBaschet 2020 urmatorii:
1. LAPUSTE Flavius (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
2. SAFTEL Alin (Academia de Baschet Gheparzii)
3. PASCA Livius Sergiu (ACS MP Sport)
4. STEFANESCU Catalin (ACS Cuza Pirates Braila)
5. PORA Florina (ACS Gladius Targu Mures)
6. MUSAT Simona (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
7. STANCUT Bogdan (CSS 4 Lumina Wolves)
8. RUSU Andrei (CSS 4 Lumina Wolves)
9. CERNEA Marian (ACS Wolf Pack)
10. CRACIUN Cristian (ACS Premium Sibiu)
Acesti antrenori vor face parte din staff-ul PerformBaschet la toate actiunile programate pentru 2020 si vor lucra direct cu antrenorul coordonator Marcel Tenter pe toata aceasta perioada cu scopul de a se pregati pentru o posibila selectie in vederea lotului national. Urmatoarele perioade de desfasurare a programului vor avea, pe langa selectia jucatorilor pentru categoria U14, si stagii de pregatire a acestor antrenori.


Mai jos va prezentam impresiile antrenorilor in urma participarii la PerformBaschet Workshop 2019:
 
PASCA Livius Sergiu (ACS MP Sport)
“O experienta diferita si interesanta! Tot timpul ai ceva de invatat, tot timpul trebuie sa te perfectionezi. Un program care o sa dea roade daca merge pana la capat este de doi ani.”

ANICA Daniel Virgil (BCU Oradea)
“Consider aceasta actiune de la Tg. Jiu un nou inceput foarte promitator al Programului National PerformBaschet, cu un nou coordonator de exceptie in persoana domnului Marcel Tenter. Fiind de peste 15 ani in baschetul juvenil si nu numai credeam ca am ajuns sa cunosc aproape toate pildele baschetului dar s-a dovedit contrariu.”

RUSU Andrei (CSS 4 Lumina Wolves)
“Experienta acestui workshop a fost una benefica pentru mine, deoarece lucrurile care se cauta in acest proiect sunt devotamentul si nevoia continua pentru perfectionarea antrenorilor de baschet, lucruri in care ma regasesc. Testarea nivelului nostru de cunostinte nu a fost una superficiala si am reusit sa abordam pe parcursul intregului workshop o plaja larga de teme, ce au generat multiple pareri si opinii, lucruri ce te ajuta sa te dezvolti.”

STANCUT Bogdan (CSS 4 Lumina Wolves)
"A fost o experienta placuta, alaturi de oameni pasionati de fenomen, care m-a ajutat, in primul rand, sa-mi dau seama de nivelul la care sunt si unde imi doresc sa ajung. Va fi o placere sa lucrez si sa invat de la un om care respira baschet, cum este Marcel Tenter, cat si de la ceilalti colegi.”

CERNEA Marian (ACS Wolf Pack)
“Testarile de la aceasta actiune mi-au aratat la ce trebuie sa lucrez, pe ce trebuie sa pun accentul si cum inteleg jocul de baschet o parte dintre colegi. Partea tehnica si organizatorica reprezentata prin Marcel Tenter si Alexandru Ardelean a fost la un inalt nivel de profesionalism, prin modul de abordare si respectul pe care l-au aratat fata de antrenori.”

SAFTEL Alin (Academia de Baschet Gheparzii)
“Stagiul de perfectionare a antrenorilor de la Tg. Jiu a fost un prilej foarte bun de a ma intalni cu unii dintre cei mai buni si dedicati antrenori din Romania de la categoriile de juniori, alaturi de care am schimbat pareri, idei si am aflat lucruri noi.
Consider ca in meseria de antrenor trebuie sa inveti continuu iar acest program de pregatire este excelent pentru antrenorii care vor sa progreseze si sa se dezvolte profesional, mai ales ca acest program este condus de antrenorul Marcel Tenter, o persoana de la care toata lumea are de invatat.”

CRACIUN Cristian (ACS Premium Sibiu)
“Acest workshop, urmat de programul stabilit de FRB, este un mare pas spre normalitate. A fost o saptamana in care am invatat, am fost evaluat, iar acum urmeaza sa trec la un nivel superior. Ma bucur de aceasta initiativa si cu siguranta roadele muncii si dedicarii mele ca antrenor se vor vedea in timp. Este un lucru pe cat de important pe atat de util, acela ca in primul rand eu ca antrenor sa fiu educat, pentru ca la randul meu sa transfer informatiile si experienta mea viitorilor baschetbalisti.”

LAPUSTE Flavius (U-BT Cluj-Napoca)
“Cele mai interactive teste pe care le am sustinut ca antrenor. Ma bucur ca am participat. Am reusit sa aflu ce nivel am si cat de mult mai am de invatat. Comparand, ascultand si celelalte subiecte ale colegilor mei, simt ca am progresat baschetbalistic.”

STEFANESCU Catalin (ACS Cuza Pirates Braila)
“Aspectul principal pe care il aduce nou acest proiect este faptul ca antrenorii tineri sunt pusi in situatia de a se EXPRIMA si implicit sa fie EVALUATI in functie de cunostintele pe care le detin, respectiv viziunea lor asupra pregatirii sportivilor. Desi aparent o normalitate, pentru mine este prima data cand intalnesc o astfel de abordare iar asta ma face sa fiu foarte optimist in privinta sanselor de reusita.”

BONDOR Cristian (CSS Gloria Arad)
“Parerea mea despre actiunea PerformBaschet de la Targu Jiu este una foarte buna. Am avut foarte multe lucruri de invatat si cred ca acest program duce baschetul romanesc pe un drum bun cu pregatirea sportivilor dar si cu pregatirea antrenorilor.”

MUSAT Simona (U-BT Cluj-Napoca)
“Workshop-ul de la Tg. Jiu a reunit o familie de antrenori, care au prezentat idei si principii pe care fiecare dintre noi le poate adapta la echipele la care antreneaza. Un proiect benefic, atat pentru dezvoltarea personala a antrenorilor, cat si pentru progresul jucatorilor componenti ai loturilor nationale.”

PORA Florina (ACS Gladius Targu Mures)
“Sunt fericita pentru sansa acordata de a participa in acest proiect. Consider ca este o oportunitate de a ma dezvolta si perfectiona.“

LACATUS Ioana Claudia (ACS Baschet Club Soimii Albi)
“Workshop-ul de la Targu Jiu a avut o importanta deosebita pentru mine. Acum imi dau seama mult mai clar ce pot face pentru a deveni un antrenor mai bun, pentru ca dupa Tg. Jiu vreau sa devin un antrenor mai bun.”
 
LUNGU Laura Oana (ACS Champions)
“In aceste cateva zile am acumulat foarte multe informatii, informatii ce imi schimba perspectiva a ceea ce vreau sa fiu ca antrenor si nu numai. Ma bucur enorm ca am participat, sper ca vor mai fi ocazii, recomand tuturor antrenorilor participarea pe viitor. Din punctul meu de vedere, organizarea acestui tip de intalniri ar putea schimba baschetul romanesc, in timp.”

GLIGA Alexandru (CSS Targu Jiu)
“Un proiect nou si laudabil, la care toti antrenorii participanti s-au implicat efectiv, aprofundand teoretic si practic toate temele dezbatute.”

Parteneri