Foto

Aviz favorabil pentru primul centru olimpic de baschet!

Dupa inspectia si evaluarea efectuate ieri, Comisia Tehnica a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a avizat infiintarea Centrului Olimpic de Baschet rezervat juniorilor.

Centrul va functiona in Bucuresti, in cadrul complexului Silva, sub egida Federației Române de Baschet, cu sprijinul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, în parteneriat cu CS Stiinta Bucuresti si Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau". Astfel, 12 tineri baschetbalisti intre 16 si 19 ani, vor fi inmatriculati in clasele vocationale de la Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau", urmand sa se pregateasca in cadrul noului centru olimpic de baschet.

"E un prim pas pe care il facem in infiintarea centrelor olimpice de baschet. A fost unul dintre obiectivele mandatului meu si ma bucur ca deja primul centru a primit avizul Comisiei Tehnice din cadrul COSR. Apreciez implicarea in proiectul nostru a Regiei Nationale a Padurilor Romsilva, proprietara complexului de patru stele Silva. Datorita implicarii Romsilva, in sala polivalenta din complex a inceput deja montarea unui parchet de ultima generatie, special pentru competitiile baschetbalistice. Ne dorim si pregatim documentatia pentru centre similare in Cluj-Napoca si Arad. Sper ca in anul urmator aceste proiecte sa devina realitate", a afirmat Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet.

Parteneri