Foto

Baschetul romanesc in doliu: s-a stins din viata antrenorul emerit Dragos Oprea!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a celui care a fost antrenorul emerit Dragos “Pufi” Oprea. Din pacate, dupa o nedreapta suferinta in ultimele saptamani, inima celui care a fost arbitru divizionar dar si un cunoscut antrenor si slefuitor de talente a incetat sa mai bata in aceasta noapte, obligandu-i pe medici sa declare decesul acestuia la varsta de 78 de ani!


Baschetul romanesc mai pierde inca un specialist de valoare, dupa ce in aceasta noapte a trecut in nefiinta antrenorul emerit Dragos Oprea. Un OM deosebit si un adevarat slefuitor de tinere talente, care si-a dedicat viata sportului cu mingea la cos. Pufi Oprea, asa cum era alintat si cunoscut sub panouri, a activat de-a lungul timpului atat ca arbitru divizionar A, cat mai ales ca profesor-antrenor, reusind sa aiba o contributie importanta in obtinerea unor performante deosebite la nivel de juniori si seniori.

FOTO - echipa divizionara Elba Timisoara in 1987 (cu antrenorul emerit Dragos Oprea pe randul de sus, al doilea din dreapta) - arhiva personala

 

Nascut in 25 ianuarie 1943, Dragos “Pufi” Oprea a fost atras de sport inca din copilarie si a absolvit cursurile Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Timisoara. Fiind un pedagog apreciat, antrenorul emerit Dragos Oprea a slefuit de-a lungul timpului in cadrul LPS Bihorul Oradea numerosi sportivi care au urcat ulterior pe treptele performantei sportive, in frunte cu internationalii Levente Szijarto, Titus Nicoara sau Laszlo Lazar. Totodata, de numele antrenorului Pufi Oprea se leaga si promovarea echipei municipiului de pe malurile raului Bega, mai intai in 1985, cu Comertul Politehnica, iar dupa aceea in 1987, an in care alaturi de antrenorul principal Mihai Bolcu reusea sa aduca Elba Timisoara pe prima scena a tarii.
Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia celui care a fost antrenorul emerit Dragos Oprea, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate!

Dumnezeu sa-l odihneasca!

* In semn de recunostinta, la toate meciurile de astazi din Cupa Romaniei se va tine un moment de reculegere in memoria antrenorului emerit Dragos "Pufi" Oprea.

Parteneri