Foto

Baschetul romanesc in doliu: s-a stins din viata Pavel Visner!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristate si profund regret trecerea in nefiinta a celui care a fost Pavel Visner. Poli Visner, asa cum era mai cunoscut printre apropiati si prieteni, s-a stins din viata azi-noapte la varsta de 82 de ani din cauza unor afectiuni pulmonare. Fostul international face parte din galeria celor mai importanti jucatori din istoria baschetului romanesc, fiind unul dintre "pilonii" echipei de aur Dinamo Bucuresti, in perioada anilor ’60-’70.


Sportiv remarcabil, pasionat si atras de jocul de baschet inca din copilaria pe care si-a petrecut in zona Aradului, Pavel Visner s-a transferat de la CU Arad pe la inceputul anilor '60 la marea Dinamo Bucuresti, echipa pentru care a evoluat pana in 1974, atunci cand a decis sa-si agate ghetele-n cui si sa intre in profesional in cadrul Ministerului de Interne. Ultima performanta sportiva in afara titlului national cucerit de ros-albi in 1974 a fost si calificarea in sferturile de finala in Cupa Campionilor Europeni.

De remarcat ca a urcat pana pe cele mai inalte trepte ale performantei sportive, atat in plan intern, cucerind mai multe trofee cu echipa Dinamo Bucuresti (8 titluri nationale), cat si in plan international, evoluand mai multi ani in tricoul nationalei Romaniei. Aflat in plina ascensiune in cariera sportiva, a fost selectionat in nationala Romaniei si a participat, alaturi de alte nume mari ale baschetului autohton, printre care Mihai Nedeff, Horia Demian, Emil Niculescu si Horatiu Giurgiu, si la doua editii ale Campionatelor Europene sub comanda antrenorilor Constantin Herold (editia din 1961 – locul 7) si Vasile Popescu (editia din 1963 – locul 11).

In 2015, cu ocazia All Star Game organizat chiar in Sala Dinamo, a fost inclus in galeria “Legendelor Baschetului Romanesc”, primind din partea FRB si o diploma de excelenta pentru intreaga sa activitate sportiva.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a celui care a fost Pavel Visner, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

FOTO - La un meci demonstrativ in Sala Polivalenta, alaturi de alti veterani ai echipei Dinamo Bucuresti.

Parteneri