Foto

Baschetul romanesc in doliu: s-a stins din viata profesorul Aurel Predescu!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea in nefiinta a celui care a fost profesorul antrenor Aurel Predescu. Din pacate, dupa o nedreapta suferinta, inima celui care a fost un dascal de valoare, iubit si respectat de zeci de generatii de sportivi, tehnicieni si specialisti din domeniul baschetului a incetat sa mai bata ieri, obligandu-i pe medici sa declare decesul acestuia la varsta de 92 de ani!



Baschetul romanesc a mai pierdut inca un specialist de mare valoare, dupa ce ieri a trecut in nefiinta profesorul antrenor Aurel Predescu, un om deosebit, dedicat sportului, in general, si baschetului, in special.

Nascut in data de 20.10.1929, Aurel “Cucu” Predescu s-a remarcat de-a lungul vietii sale ca fiind un dascal extrem de apreciat, iubit si respectat de zeci de generatii de sportivi, tehnicieni si specialisti din sportul de sub panouri. Absolvent al Institutului de Cultura Fizica in 1953, Aurel Predescu a avut o cariera remarcabila, atat ca asistent universitar la catedra de jocuri sportive, sectia baschet, din cadrul ICF, cat si ca antrenor al echipelor de baschet ale Romaniei, la diferite categorii de varsta, antrenor federal si secretar federal in cadrul FRB si nu in ultimul rand membru al Comisiei Tehnice FIBA de organizare a cupelor europene. De-a lungul anilor, a colaborat la redactarea si editarea a 12 lucrari stiintifice privind metodica antrenamentului in jocurile sportive si metodologia dezvoltarii calitatilor motrice.

Totodata, dupa 1990, a fost membru al Comitetului Olimpic Roman iar in calitate de inspector de specialitate si membru in comisia tehnica olimpica a sprijinit activitatea Centrelor Nationale Olimpice de Juniori si a facut parte din conducerea tehnica a delegatiilor sportive ale Romaniei, care au participat la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980, Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 si Atena 2004. Pentru meritele sale deosebite in promovarea si dezvoltarea baschetului, a fost decorat cu Crucea Nationala Serviciul Credincios Clasa a III-a (2000), Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a (2004) si Ordinul Meritul Sportiv Clasa a II-a cu bareta (2006).

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia celui care a fost profesorul antrenor Aurel Predescu, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate!
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Inmormantarea va avea loc miercuri, 6 octombrie, ora 12:00, la Cimitirul Evanghelic Lutheran - Sos. Giurgiului, nr. 4. Corpul neinsufletit va fi depus la capela cimitirului, luni, 4 octombrie, dupa pranz. Marti, 5 octombrie, la ora 15:45, va avea loc slujba de citire a stalpilor.

Parteneri