Foto

BC CSU Sibiu si CSM CSU Oradea s-au calificat in play-off-ul FIBA EUROPE CUP

Echipele masculine BC CSU Sibiu si CSM CSU Oradea au obtinut o performanta deosebita pe scena continentala intercluburi, ambele reprezentante ale LNBM reusind sa acceada in Round of 16 din cadrul play-off-ului FIBA Europe Cup. Gruparea pregatita de antrenorul Dan Fleseriu a reusit sa ocupe prima pozitie in Grupa D si a urcat in faza superioara din postura de cap de serie iar baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim s-au clasat in cele din urma pe locul al treilea si au obtinut in-extremis calificarea in Round of 16 gratie victoriei obtinute in fata galonatei Besiktas Istanbul in prima zi a turneului.

La capatul a patru zile extrem de interesante petrecute in bula epidemiologica creata special la Istanbul pentru meciurile Grupei D din sezonul regular al FIBA Europe Cup, timp in care s-au inregistrat mai multe rezultate surprinzatoare, reprezentantele LNBM, BC CSU Sibiu si CSM Oradea, au reusit sa acceada, vineri seara, in faza superioara a competiei continentale intercluburi derulata sub egida forului european.

Aflata intr-o forma deosebita, gruparea sibiana pregatita de antrenorul Dan Fleseriu a obtinut doua victorii importante si a reusit, astfel, sa ocupe prima pozitie in clasamentul final al Grupei D, urmand sa fie cap de serie la tragerea la sorti pentru meciurile din Round of 16.

La randul sau, echipa oradeana pregatita de antrenorul Cristian Achim a trecut de extaz la agonie si apoi din nou la extaz, reusind gratie victoriei obtinute in prima zi in fata Besiktas Istabul sa se claseze pe locul al treilea in Grupa D si sa prinda ultima viza pentru Round of 16, urmand sa fie in urna a doua la tragerea la sorti pentru meciurile din optimile de finala. Interesant de remarcat este faptul ca, organizatoarea bulei de la Istanbul, celebra echipa Besiktas ICRYPEX Istanbul, a ratat calificarea in faza superioara a competitiei!

Mai jos va prezentam rezultatele inregistrate de reprezentantele LNBM in cadrul Grupei D:
BC CSU Sibiu – BC Balkan Botevgrad 88-75
CSM CSU Oradea – Besiktas ICRYPEX Istanbul 91-83
BC Balkan Botevgrad – CSM CSU Oradea 58-55
Besiktas ICRYPEX Istanbul – BC CSU Sibiu 90-81
CSM CSU Oradea – BC CSU Sibiu 70-78
BC Balkan Botevgrad - Besiktas ICRYPEX Istanbul 74-71

In urma acestor rezultate, iata clasamentul final al Grupei D:
1. BC CSU Sibiu – 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
2. BC Balkan Botevgrad - 5 puncte (2 victorii, 1 infrangere)
3. CSM CSU Oradea – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)
4. Besiktas ICRYPEX Istanbul – 4 puncte (1 victorie, 2 infrangeri)

Pentru rezultate, statistici si inregistrarile video ale meciurilor din grupe - AICI

Vineri noapte, dupa incheierea tuturor meciurilor din sezonul regular, FIBA a anuntat oficial faptul ca pentru stabilirea confruntarilor din optimile de finala se va tine cont de rezultatele si clasarea fiecarei echipe calificate in parte.

In aceste conditii, cele 16 echipe care au acces in Round of 16 au fost repartizate in doua urne pentru tragerea la sorti, BC CSU Sibiu fiind prezenta in urna favoritelor iar CSM CSU Oradea in cea de-a doua urna. Dar iata componenta urnelor, cu precizarea ca FIBA a anuntat ca echipele care s-au confruntat intre ele in faza grupelor nu se mai pot intalni in optimile de finala, astfel ca BC CSU Sibiu si CSM CSU Oradea nu se vor putea ciocni in Round of 16:

Urna 1 – Arged BMSLAM Stal (Polonia), BC CSU Sibiu, BC Dnipro (Ucraina), BC Parma (Rusia), BC Prometey (Ucraina), Ironi Ness Ziona (Israel), Iraklis BC (Grecia), Fribourg Olympic (Elvetia).

Urna 2 - Anwil (Polonia), BC Balkan (Bulgaria), BC Kyiv Basket (Ucraina), Belfius Mons-Hainaut (Belgia), CSM CSU Oradea, Heroes Den Bosch (Olanda), Rilski Sportist (Bulgaria), UNAHOTELS Reggio Emilia (Italia).

Tragerea la sorti pentru stablirea optimilor de finala se va desfasura, miercuri, 03.02.2021, ora 15:00, la Munchen.

Parteneri