Foto

Campioana mondiala Spania va sosi, miercuri, la Cluj-Napoca

Miercuri, in jurul orelor pranzului, campioana mondiala en-titre, Spania, este asteptata sa soseasca in Romania, delegatia coordonata de celebrul antrenor Sergio Scariolo urmand sa se cazeze la un cunosct hotel de lux din municipiul Cluj-Napoca. Maine seara, echipa Spaniei are programat un prim antrenament de acomodare in BTArena, iar joi, in dimineata meciului din FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, va efectua o alta sedinta de pregatire cu “usile inchise”. Printre jucatorii convocati de Scariolo pentru meciul cu Romania se afla si doi dintre campionii mondiali, Xavi RABASEDA si Javier BEIRAN, jucatori care evolueaza la Herbalife Gran Canaria. Joi seara, de la ora 18:00, in cadrul rundei inaugurale a grupei A din FIBA EuroBasket 2021 Qualifiers, Romania si Spania se vor confrunta in BTArena din Cluj-Napoca, meciul urmand sa fie transmis de DIGI SPORT.


In mai putin de 48 de ore, nationala Romaniei va sustine primul meci din cadrul calificarilor pentru FIBA EuroBasket 2021, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Tudor Costescu urmand sa se confrunte, joi, de la ora 18:00, in BTArena din Cluj-Napoca, cu puternica nationala a Spaniei, campioana mondiala en-titre. Si daca baschetbalistii romani se pregatesc deja de o saptamana in cea mai moderna sala din Romania, in schimb, campioana mondiala s-a reunit de luni la Guadalajara si urmeaza sa soseasca in municipiul Cluj-Napoca, miercuri, in jurul orelor pranzului.

Delegatia coordonata de cunoscutul tehnician Sergio Scariolo, care activeaza si ca antrenor asistent la campioana NBA, Toronto Raptors, se va caza la un cunoscut hotel de lux si va efectua un prim antrenament de acomodare miercuri seara iar joi dimineata va avea o noua sedinta de pregatire “cu usile inchise” in BTArena. Printre cei 16 jucatori care vor sosi, miercuri, la Cluj-Napoca, nu se afla si starurile iberice care activeaza in NBA sau Turkish Airlines EuroLeague, dar se vor numara doi dintre campionii mondiali en-titre, Xavi Rabaseda si Javier Beiran, jucatori care activeaza in prezent la Herbalife Gran Canaria, precum si multi alti sportivi ce joaca la echipe de calibru din Liga Endesa.

Miercuri seara, atat antrenorul Sergio Scariolo, cat si antrenorul Tudor Costescu, vor anunta loturile de 12 sportivi pentru intalnirea de joi seara, acestia urmand sa fie validati la sedinta tehnica de catre delegatul FIBA Lidija Pleic.

Partida Romania – Spania va fi transmisa in direct de DIGI SPORT, joi, de la ora 18:00.
Biletele pentru meciul de joi pot fi achizitionate de pe platforma on-line bilete.ro sau de la casa de bilete de la BTArena.

Componenta loturilor largite ale Romaniei si Spaniei – AICI

FOTO - Spania, laureata in FIBA Basketball World Cup 2019 (credit fiba.basketball)

Parteneri