Foto

Candidaturi validate pentru Adunarea Generala ordinara de Alegeri din data de 03.08.2021

Comisia de Validare a Candidaturilor pentru functiile eligibile in Adunarea Generala ordinara de Alegeri a Federatiei Romane de Baschet din data 03.08.2021 s-a intrunit astazi si a validat 27 dintre cele 28 de candidaturi inregistrate la Secretariatul Tehnic de Alegeri in termul legal, pana la data de 15.08.2021. Mai jos va prezentam Procesul Verbal al Comisiei de Validare a Candidaturilor: 

"Incheiat astazi, 23.07.2021, ora 13:00, in Bucuresti, B-dul Basarabia nr. 39, sector 2, in sediul FR Baschet, cu ocazia sedintei Comisiei de Validare a Candidaturilor pentru functiile eligibile ale Federatiei Romane de Baschet, in conformitate cu Statutul acesteia, care urmeaza a fi propuse Adunarii Generale ordinare de Alegeri din data de 03.08.2021. Conform deciziei Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet, din data de 28.06.2021, Comisia de Validare a Candidaturilor este compusa din Viorel Constantinescu, Paul Mincu si Tiberiu Rist.

Comisia astfel constituita s-a intrunit legal si a analizat regularitatea si legalitatea propunerilor venite din partea structurilor sportive afliate la FRB, cat si a candidaturilor individuale, pentru functiile eligibile din cadrul FRB, constatand urmatoarele:

- La Secretariatul Tehnic al Alegerilor au fost inregistrate, in termenul legal, pina la data de 15.07.2021, ora 23:59, un numar de 28 de propuneri si candidaturi individuale.

* Pentru functia de Presedinte al Federatiei Romane de Baschet au fost inregistrate in termen legal un numar de 4 propuneri de candidaturi. Se constata faptul ca dosarele sunt complete iar cei 4 candidati sunt eligibili pentru functia de presedinte la Adunarea Generala ordinara de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidatii sunt urmatorii, in ordinea alfabetica: Stefan Cristian SANDULACHE (dosar complet – propuneri trimise de CS Admar Bucuresti si CS Crisul Oradea); Virgil STANESCU (dosar complet – propunere trimisa de ABC Laguna Bucuresti); Carmen Emilia TOCALA (dosar complet – propunere trimisa de CS Sportul Studentesc Bucuresti); Adrian Cristian Mircea VOINESCU (dosar complet – propunere trimisa de CSM Oradea).

* Pentru functiile de Vicepresedinte al Federatiei Romane de Baschet au fost inregistrate in termenul legal un numar de 2 propuneri de candidaturi. Se constata faptul ca dosarele sunt complete iar cei 2 candidati sunt eligibili pentru functia de presedinte la Adunarea Generala ordinara de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidatii sunt urmatorii, in ordinea alfabetica: Alina MOANTA (dosar complet – propunere trimisa de ACS ICED Bucuresti); Mircea CRISTESCU (dosar complet – candidatura individuala).

* Pentru calitatea de membru al Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet au fost inregistrate in termenul legal urmatoarele propuneri si candidaturi individuale:
- reprezentanti ai cluburilor cu activitate la nivel de seniori: 7 propuneri
- reprezentanti ai cluburilor cu activitate exclusiva la nivel de juniori: 9 propuneri
- reprezentanti din afara structurilor afiliate la FRB: 5 propuneri si candidaturi individuale

* Se constata faptul ca toate dosarele pentru candidati – reprezentanti ai cluburilor cu activitate la nivel de seniori sunt complete iar cei 7 candidati sunt eligibili pentru functia de membru al Consiliului Director (reprezentant seniori) la Adunarea Generala ordinara de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidatii sunt urmatorii, in ordinea alfabetica: BARBU Dragos; CALANCEA Dan; FLOCA Horatiu; PRICOP Adriana; RUSZ Istvan; TANASE Catalin; SERE Serban.

* Se constata faptul ca dosarele pentru candidati – reprezentanti ai cluburilor cu activitatea exclusiva de juniori sunt complete iar cei 9 candidati sunt eligibili pentru functia de membru al Consiliului Director (reprezentant juniori) la Adunarea Generala ordinara de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidatii sunt urmatorii, in ordinea alfabetica: ANDRONESCU Vlad; COVACIU Florin; DAN Dacian; GAVRILA Veronica; GHIZDAREANU Vlad; KOSTELNIK Emil; MIHAI Petrut; NINI Florin; STOCHICI Ovidiu.

* Se constata ca 4 dintre cele 5 dosare pentru candidati - reprezentanti din afara structurilor afiliate FRB sunt complete iar cei 4 candidati sunt eligibili pentru functia de membru al Consiliului Director (reprezentant din afara structurilor afiliate FRB) la Adunarea Generala ordinara de Alegeri din data de 03.08.2021. Candidatii sunt urmatorii, in ordinea alfabetica: DRAGOS Aurora; MARINESCU Marius; MARTIS Mircea; NICOARA Titus.

In cazul candidaturii domnului URZEALA Ionut – se constata ca acesta nu intruneste criteriile prevazute in Art. 13.3.7 din Statutul FRB (membrii din afara structurilor afiliate FRB), fapt ce reiese chiar din cererea de candidatura individuala, in care se precizeaza ca dl. Urzeala Ionut este presedintele ACS ISports Ploiesti. Structura sportiva ACS ISports Ploiesti a fost afiliata la FRB prin decizia Adunarii Generale din data de 13.07.2020. In aceste conditii, Comisia constata ca domnul URZEALA Ionut nu este eligibil pentru candidatura depusa pentru o pozitie de membru in Consiliul Director, reprezentant din afara structurilor afiliate FRB. Au fost avute in vedere dispozitiile Art. 13.4 din Statutul FRB, care prevad urmatoarele: "Conditiile prevazute la art. 13.3.5, 13.3.6 si 13.3.7 (apartenenta la categoria de membri pentru care candideaza) trebuie indeplinite la momentul validarii candidaturii". Dat fiind faptul ca dl. Urzeala Ionut detine calitatea de presedinte al unei structuri afiliate, acesta nu poate candida ca reprezentat din afara structurilor afiliate FRB.  

Pentru Presedinte Comisiei de Cenzori FRB a fost inregistrat in termenul legal un numar de 1 propunere si candidatura individuala. Candidatul este: TOSCU Rodica.

Urmare a celor prezentate mai sus, Comisia de Validare a Candidaturilor intrunita in data de 23.07.2021 valideaza 27 dintre dosarele de candidatura pentru Adunarea Generala ordinara de Alegeri din 03.08.2021, cei 27 de candidati fiind eligibili pentru respectivele functii.

Parteneri