Foto

Carmen Tocala a fost aleasa ca presedinte al Federatiei Romane de Baschet

Astazi, in Arena FRB din Capitala, a avut loc Adunarea Generala ordinara de Alegeri a Federatiei Romane de Baschet, la sedinta fiind prezenti 118 delegati ai structurilor sportive cu drept de vot, dintr-un total de 123. Pentru aceasta Adunare Generala ordinara de Alegeri au fost convocate 284 de structuri sportive, afiliate definitiv la FRB si inregistrate in Registrul de la Tribunal in 2017. In urma scrutinului electoral, Camen Tocala a fost aleasa in functia de presedinte al Federatiei Romane de Baschet, cu 61 de voturi, iar Alina Moanta si Mircea Cristescu au fost alesi in functiile de vicepresedinti FRB. Totodata, a fost stabilita si componenta noului Consiliu Director iar Gheorghe Muresan a fost ales cu unanimitate de voturi ca membru de onoare al FRB.

Familia baschetului romanesc s-a reunit, astazi, la Arena FRB din Capitala, pentru a stabili conducerea Federatiei Romane de Baschet pentru urmatorul mandat de patru ani. Astfel, conform proceselor verbale realizate in cadrul Adunarii Generale ordinare de Alegeri, sa mentionam ca la sedinta au participat 118 reprezentanti cu drept de vot din partea structurilor afiliate la FRB, dintr-un total de 123, care au fost inregistrati pe listele nominale la secretariat, astfel ca sedinta a fost declarata statutara, fiind indeplinit cvorumul, conform Statutului FRB.
In urma votului exprimat, doamna Carmen Emilia Tocala a fost aleasa in functia de presedinte al Federatiei Romane de Baschet cu 61 de voturi, intrunind majoritatea simpla in primul tur de scrutin. Doamna Carmen Tocala este vicepresedinte FIBA si a mai detinut functia de presedinte al Federatiei Romane de Baschet in perioada 2005-2013. Comisia de Distribuire, Numarare si Validare a Voturilor, prezidata de Catalin Burlacu, a anuntat urmatoarele:
- au fost distribuite 118 buletine de vot si au fost exprimate 118 de voturi pentru functia de presedinte. Drept urmare, a fost inregistrat de catre CDNVV urmatorul rezultat pentru Turul 1:

Carmen Emilia TOCALA – 61 de voturi
Adrian VOINESCU – 33 de voturi
Virgil STANESCU – 22 voturi
Stefan SANDULACHE – 2 voturi

A fost continuata procedura de votare pentru cele doua functii de vicepresedinte FRB. Intrucat au fost inregistrate doar doua candidaturi pentru cele doua posturi, respectiv ale doamnei Alina Moanta si domnului Mircea Cristescu, s-a apelat la vot deschis, conform Statutului.
In urma exprimarii votului celor prezenti in sala, CDNVV a anuntat urmatoarele:

Alina Moanta – 92 de voturi
Mircea Cristescu – 88 de voturi si 2 abtineri.

Tot la votul deschis s-a apelat si pentru alegerea Presedintelui Comisiei de Cenzori iar in urma votului exprimat in sala a fost alesa doamna Rodica Toscu, cu 87 de voturi.

De mentionat faptul ca, la inceputul sedintei, Adunarea Generala a votat propunerea ca domnul Gheorghe Muresan sa devina membru de onoare al FRB, singurul roman care a evoluat in NBA intrunind unanimitate de voturi.

 

Noua componenta a Consiliului Director al FRB
 

Respectandu-se procedurile conform Statutului, in urma votului exprimat de reprezentantii structurilor afiliate, doamnele Aurora Dragos si Veronica Gavrila, precum si domnii Catalin Tanase, Covaciu Florin, Dan Calancea, Horatiu Floca, Sere Serban, Vlad Ghizdareanu, Dacian Dan si Marius Marinescu au fost alesi ca membrii ai Consiliului Director (4 reprezentanti ai structurilor de juniori, 4 reprezentanti ai structurilor de seniori, 2 reprezentanti din afara structurilor afiliate).
Comisia de Distribuire, Numarare si Validare a Voturilor a anuntat ca au fost distribuite 118 de buletine de vot si a validat urmatoarele rezultate la votul pentru membrii Consiliului Director:
- pentru 4 pozitii in Consiliul Director ca reprezentanti ai structurilor de juniori:
Florin COVACIU – 53 de voturi
Vlad GHIZDAREANU – 50 de voturi
Veronica GAVRILA – 45 de voturi
Dacian DAN – 44 de voturi
Pentru aceste pozitii au mai candidat Florin NINI, Petrut MIHAI, Ovidiu STOCHICI, Emil KOSZTELNIK si Vlad ANDRONESCU.
- pentru 4 pozitii in Consiliul Director ca reprezentanti ai structurilor de seniori:
Catalin TANASE – 73 de voturi
Dan CALANCEA – 55 de voturi
Horatiu FLOCA – 52 de voturi
Serban SERE – 50 de voturi
Au mai candidat pentru aceste pozitii Dragos BARBU, Adriana PRICOP si Istvan RUSZ.
- pentru 2 pozitii in Consiliul Director ca reprezentanti ai altor structuri:
Marius MARINESCU – 67 de voturi
Aurora DRAGOS – 52 de voturi
Au mai candidat pentru aceste pozitii Mircea MARTIS si Titus NICOARA.

Tinand cont de prevederile Statutului FRB si de rezultatele votului, validate si confirmate de membrii CDNVV, au fost alesi ca membrii ai noului Consiliu Director al FRB pentru perioada 2021-2025, urmatorii:

Carmen TOCALA – presedinte FRB
Alina MOANTA – vicepresedinte FRB
Mircea CRISTESCU – vicepresedinte FRB
Florin COVACIU – membru CD Juniori
Dacian DAN – membru CD Juniori
Vlad GHIZDAREANU – membru CD juniori
Veronica GAVRILA – membru CD Juniori
Catalin TANASE – membru CD Seniori
Horatiu FLOCA – membru CD Seniori
Dan CALANCEA - membru CD Seniori
Serban SERE – membru CD Seniori
Marius MARINESCU – membru CD Alte Structuri
Aurora DRAGOS – membru CD Alte Structuri
 
Nu au existat obiectii sau contestatii fata de rezultatul votului inregistrat la Adunarea Generala de Alegeri a FRB din data de 03.08.2021.
 
In urmatoarele zile, va avea loc sedinta Consiliului Director al FRB, in cadrul careia, la propunerea presedintelui FRB vor fi numiti secretarul general al FRB si antrenorul federal. Acestia urmeaza sa completeze lista de 15 membri ai noului Consiliu Director al FRB.

Parteneri