Foto

Componenta selectionatelor SUD si NORD pentru ALL STAR GAME LNBM, ORADEA 2022

Federatia Romana de Baschet anunta ca a finalizat centralizarea voturilor pentru stabilirea componentei celor doua selectionate de baschet masculin, NORD si SUD, care se vor confrunta in data de 20 aprilie 2022, in noua sala polivalenta din Oradea, in cadrul traditionalului ALL STAR GAME LNBM, eveniment organizat in parteneriat cu CSM Oradea.


Astfel, in urma voturilor exprimate de public, de reprezentantii mass-media si de membrii departamentului Tehnic din FRB, va prezentam mai jos componenta celor doua selectionate care promit sa faca spectacol in moderna sala polivalenta din Oradea, cu precizarea ca ponderea stabilirii componentei celor doua selectionate a fost: 30% vot public, 30% vot mass-media si 40% vot Tehnic FRB. De mentionat ca la alcatuirea echipelor s-a tinut cont si de o prevedere regulamentara, astfel ca in fiecare selectionata se numara cate 6 sportivi romani si 6 sportivi straini.

SUD
1. TROY FRANKLIN - SCM U CRAIOVA
2. TUDOR GHEORGHE – FC ARGES PITESTI
3. MARCU BADIU – CSO VOLUNTARI
4. MLADEN JEREMIC - FC ARGES PITESTI
5. DAVID VIDA – CSO VOLUNTARI
6. MICHAEL QUALLS – SCM U CRAIOVA
7. MIHAI MACIUCA - FC ARGES PITESTI
8. VLAD MOLDOVEANU – CSO VOLUNTARI
9. ROLLAND TOROK – CSO VOLUNTARI
10. KEITH CLANTON – DINAMO BUCURESTI
11. OUSMANE BARRO – CSO VOLUNTARI
12. TERRELL CARTER II – STEAUA BUCURESTI
Antrenori: SASHA OCOKOLJIC (CSO VOLUNTARI) / TUDOR COSTESCU (FC ARGES PITESTI)

NORD
1. LUCAS TOHATAN – BC CSU SIBIU
2. PATRICK RICHARD II – U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA
3. KRISTOPHER RICHARD – CSM CSU ORADEA
4. KAREL GUZMAN - U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA
5. JUSTAS TAMULIS – BC CSU SIBIU
6. BOGDAN NICOLESCU – CSM CSU ORADEA
7. ELIJAH STEWART - U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA
8. GARLON GREEN – CSM CSU ORADEA
9. LUCA COLCEAG - U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA
10. MARK OGDEN Jr. – CSM CSU ORADEA
11. RARES UTA – BC CSU SIBIU
12. DUSTIN MORGAN HOGUE - U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA
Antrenori: MIHAI SILVASAN (U-BANCA TRANSILVANIA CLUJ-NAPOCA) / CRISTIAN ACHIM (CSM CSU ORADEA)

Pentru cazul nefericit al unor indisponibilitati cauzate de posibile accidentari pana in data de 20 aprilie, mai jos va prezentam si rezervele de jucatori pentru SUD si NORD:  
Rezerve jucatori SUD: ANDREJ MAGDEVSKI (CSM PLOIESTI), ANDREI MANDACHE (DINAMO BUCURESTI), LAVON FITZPATRICK (FC ARGES PITESTI)
Rezerve jucatori NORD: PORTER TROUPE (CSM TG. JIU), TUDOR FOMETESCU (CSM CSU ORADEA), ALEXANDRU OLAH (SCM TIMISOARA)

Reamintim ca baza de vot a fost alcatuita conform regulamentului (vezi stire AICI), fiecare antrenor principal de la echipele clasate pe locurile 1-6 in sezonul anterior LNBM propunand cate 6 sportivi din echipa sa (maxim 3 jucatori straini), iar ceilalti antrenori principali de la echipele clasate pe locurile 7-14, dar si de la cele 2 echipe nou promovate, propunand pe cei mai valorosi 4 sportivi (maxim 2 jucatori straini dintre acestia).

Programul de votare pentru public s-a derulat in perioada 22 martie - 04 aprilie, la inchidere fiind validate 5377 de voturi din partea fanilor baschetului, si nu numai. Din partea mass-media si-au exprimat preferintele 12 reprezentanti de institutii de presa, inclusiv cele doua site-uri de specialitate, baschet.ro si unitedhoops.ro.

Sportivul care a adunat cele mai multe voturi din partea fanilor a fost RARES UTA (1765), in vreme ce tanarul LUCA COLCEAG a adunat 10 voturi din partea presei sportive. La categoria antrenori, cele mai multe voturi din partea publicului a adunat MIHAI SILVASAN (1416), in vreme ce din partea presei sportive cele mai multe voturi au adunat antrenorii TUDOR COSTESCU si SASHA OCOKOLJIC (cate 6).

Parteneri