Foto

Consiliul Director a aprobat actualizarea Protocolului medical FRB, 22.05.2021

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet a hotarat, in data de 22.05.2021, in baza votului exprimat online de 13 membri, urmatoarele:

1. Se aproba cu majoritate de voturi (13 voturi pentru) actualizarea Protocolului medical FRB privitor la organizarea si desfasurarea competitiilor de baschet in salile de sport (mai 2021 - vezi AICI).

Actualizarea Protocoloului Medical FRB a fost realizata in conformitate cu noile prevederi din Ordinul comun nr. 310/708/2021 al Ministerului Tineretului si Sportului si Ministerului Sanatatii, care a fost publicat in Monitorul Oficial in data de 20 mai 2021, Partea I, nr. 522.

In baza noilor prevederi legale, persoanele vaccinate impotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligatia testarii premergatoare participarii in competitie (cu 48 de ore inainte de primul meci).


In plus, de la data intrarii in vigoare a noului ordin comun MTS si MS, accesul spectatorilor la evenimentele sportive in spatii inchise se face numai cu titlu exceptional, de eveniment-pilot. Acestea sunt aprobate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, pe baza propunerii Ministerului Tineretului si Sportului si cu avizul Ministerului Sanatatii.

 

Parteneri