Foto

CSM CSU Oradea invinge la Szolnok si se mentine in cursa calificarii in faza secunda a FIBA Europe Cup

Singura reprezentanta a LNBM in grupele FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea, a reusit sa obtina prima victorie din actualul sezon continental, dupa ce gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim s-a impus, miercuri seara, in fief-ul echipei ungare Szolnoki Olajbanyasz KK, cu scorul de 75-58. In urma succesului de la Szolnok, coroborat cu victoria obtinuta de Legia Varsovia in fata gruparii FC Porto, cu 71-61, echipa CSM CSU Oradea a urcat pe locul secund in clasamentul Grupei H. Urmatorul meci al oradenilor va avea loc in data de 3 noiembrie, pe terenul gruparii poloneze Legia Varsovia, miza jocului fiind importanta pentru economia calificarii.


Dupa doua esecuri consecutive in Grupa H, echipa CSM CSU Oradea a spart gheata in sezonul regular al FIBA Europe Cup, reprezentanta baschetului masculin romanesc reusind sa obtina miercuri seara prima victorie in plan continental. Asa cum avea sa precizeze capitanul oradenilor Bobe Nicolescu inaintea disputei de pe terenul gruparii maghiare Szolnoki Olajbanyasz KK, partida de miercuri seara a fost pentru reprezentanta LNBM un meci “de totul sau nimic”, in care baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au intrat foarte motivati pe teren pentru a obtine victoria, singura varianta care mentinea sansele teoretice de calificare in faza superioara.

De altfel, CSM CSU Oradea a debutat in forta in jocul de la Szolnok si dupa primele zece minute si-a asigurat un avans consistent pe tabela, scor 28-11, gratie unei defensive foarte bune si a evolutiilor deosebite in faza ofensiva ale lui Kris Richard si Gavrilovic. Dominarea oradeana a continuat si in sfertul al doilea, diferenta de pe tabela marindu-se pana la pauza mare pana la 46-24, cu Green, Holt si Biskauskis adunand puncte importante la zestrea echipei.
La reluare, gazdele au tot cautat solutii sa revina in joc, dar CSM CSU Oradea a ripostat pe masura si si-a pastrat ecartul, astfel ca, dupa 30 de minute de joc, diferenta de la pauza s-a mentinut: scor 63-41. Ultima parte a meciului n-a produs mari modificari pe teren si implicit pe tabela iar CSM CSU Oradea si-a atins scopul la Szolnok, inregistrand o victorie importanta, cu scorul de 75-58 (28-11, 18-13, 17-17, 12-17), dupa un joc pe care l-a dominat foarte clar.

Statistica meciului gazduit de Tiszaligeti Sports Hall din Szolnok – AICI

In urma rezultatului obtinut in Ungaria, coroborat cu victoria obtinuta de polonezii de la Legia Varsovia in fata gruparii portugheze FC Porto, cu scorul de 71-61, CSM CSU Oradea a urcat pe locul secund in clasamentul Grupei H si pastreaza sanse teoretice in lupta pentru calificarea in faza superioara.

Urmatoarea etapa din Grupa H din cadrul sezonului regular al FIBA Europe Cup este programata sa se desfasoare in data de 3 noiembrie, CSM CSU Oradea urmand sa evolueze pe terenul gruparii poloneze Legia Varsovia, liderul neinvins al acestei serii, in vreme ce FC Porto va primi vizita echipei Szolnoki Olajbanyasz KK. De mentionat ca in jocul tur, de la Oradea, Legia Varsovia s-a impus in runda inaugurala cu 76-66.

Alte informatii, rezultate si inregistrarile meciurilor din toate grupele se gasesc pe site-ul oficial al competitiei europene - AICI

Parteneri