Foto

CSM CSU Oradea s-a calificat in premiera in FINAL 4 FIBA Europe Cup!

Echipa masculina CSM CSU Oradea a realizat o performanta notabila pe scena continentala, gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim reusind, joi seara, sa obtina calificarea in FINAL 4 FIBA Europe Cup, editia 2020-2021, dupa ce a trecut in sferturile de finala de incomoda formatie italiana Unahotels Reggio Emilia, cu scorul de 71-64 (21-18, 16-16, 15-12, 19-18). Gratie succesului obtinut pe teren propriu, oradenii vor fi prezenti la turneul final al intrecerii europene derulata sub egida FIBA, urmand sa se confrunte in 23 aprilie cu puternica grupare poloneza BMSLAM Stal Ostrow, care a trecut in sferturi de Mons Hainaut, cu scorul de 73-66.


Arena Antonio Alexe din Oradea a gazduit, joi seara, intalnirea dintre CSM CSU Oradea si Unahotels Reggio Emilia, partida care a contact pentru sferturile de finala din FIBA Europe Cup, editia 2020-2021. Un meci care va ramane in istoria baschetului masculin romanesc si care la final a adus reprezentantei LNBM satisfactia unei performante deosebite: calificarea in Final 4!

Puternic motivati de dorinta de a accede in premiera la turneul final al unei competitii europene, baschetbalistii pregatiti de antrenorul Cristian Achim au debutat in forta si au pus repede stapanire pe joc, reusind sa incheie primul sfert in avantaj, scor 21-18. Dupa alte zece minute foarte echilibrate, in care ambele combatante au cautat fara prea mare succes brese in defensivele adverse, tabela de marcaj a indicat la pauza acelasi avans in favoarea gazdelor: scor 37-34. La reluare, gazdele continua sa se mentina la timona jocului si incep sa gaseasca solutii pentru marirea ecartului iar finalul celui de-al treilea sfert consemneaza scorul de 52-46. In actul decisiv, gruparea italiana cauta sa echilibreze balanta si ajunge pana la 55-57 in minutul 36, moment din care oradenii pornesc marsul triumfal spre Final 4, marind diferenta de pe tabela pana la ultimul fluier al arbitrilor. Scor final 71-64 si CSM CSU Oradea reuseste pentru prima oara in istoria clubului sa obtina mult visata calificare in FINAL 4 FIBA Europe Cup!

Statistica meciului din sferturi – AICI

Imediat de partida, antrenorul Cristan Achim a declarat: “Sunt extrem de fericit, datorita acestei victorii fabuloase si a performantei istorice pentru echipa din Oradea pe plan international. Este un rezultat fabulos. Vreau sa-i felicit in primul rand pe baieti. S-au luptat exemplar pentru fiecare minge. Toti au iesit la rampa si au facut-o intr-un meci prin care s-au pus in folosul echipei, in diverse momente ale jocului, exact atunci cand ne trebuia. Nu am avut un jucator anume care sa marcheze 30 de puncte, dar fiecare a contribuit la succesul echipei. De asemenea, doresc sa-mi felicit intreg staff-ul. Au facut o munca deosebita. Totodata, vreau sa felicit organizatorii, deoarece este o munca iesita din comun. Faptul ca noi am rasplatit aceasta munca si in plan sportiv este tot ceea ce ne-am fi putut dori de la acest eveniment!” In final, tehnicianul oradean a mai adaugat: “Doresc sa le adresez cateva cuvinte suporterilor nostri. In primul rand, ne este cumplit de greu fara ei. Cred, cu toata convingerea, ca noi suntem cea mai afectata echipa de lipsa publicului din tribune. Le simtim energia si mereu le spun jucatorilor ca trebuie sa joace si pentru cei care nu pot fi alaturi de noi in aceste vremuri, dar care stiu ca se uita la meciuri si ne urmaresc cu mare atentie, dar si cu regretul ca nu pot fi in tribune. Vreau sa le multumesc pentru faptul ca ne urmaresc. Ma bucur foarte mult ca fac parte din fenomenul baschetbalistic creat aici la Oradea!

In urma rezultatelor inregistrate in primele faze ale play-off-ului FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a obtinut calificarea in FINAL 4, eveniment care se va derula in perioada 23-25 aprilie, si urmeaza sa dea ochii in semifinale cu puternica grupare poloneza BMSLAM Stal Ostrow, care a reusit sa treaca in sferturile de finala de Mons Hainaut, cu scorul de 73-66.

Alte informatii si inregistrari ale meciurilor - AICI

Foto - Bucuria calificarii (copyright fiba.basketball)

Parteneri