Foto

CSM CSU Oradea si-a asigurat din nou calificarea in sferturile FIBA Europe Cup!

Echipa masculina CSM CSU Oradea a reusit sa-si asigure calificarea pentru a doua oara consecutiv in sferturile de finala ale FIBA Europe Cup, dupa ce gruparea antrenata de Cristian Achim a inregistrat o noua victorie, miercuri seara, in fata echipei poloneze Trefl Sopot, cu scorul de 80-65, intr-un meci contand pentru Grupa K din Top 16. In functie de rezultatul intalnirii decisive cu Sporting CP Lisabona, din 18 februarie, si a disputei pentru suprematia Grupei L dintre Avtodor Saratov si Bakken Bears, din 14 februarie, oradenii vor afla numele adversarei din sferturile de finala.

Gruparea pregatita de antrenorul Cristian Achim a scris din nou miercuri seara o fila frumoasa pentru istoria baschetului romanesc, CSM CSU Oradea reusind sa-si asigure pentru a doua oara consecutiv calificarea printre cele mai valoroase opt echipe din FIBA Europe Cup, sezonul 2021-2022. Astfel, dupa ce in sezonul precedent al celei de-a doua competitii europene intercluburi derulata sub egida FIBA echipa CSM CSU Oradea a reusit o performanta istorica si s-a clasat pe locul al treilea, trecand in finala mica de puternica grupare rusa BC Parma, cu 85-76, anul acesta, reprezentanta LNBM a acces din nou in galeria marilor echipe de pe Batranul Continent. Miercuri seara, CSM CSU Oradea si-a trecut in cont cea de-a saptea victorie din actualul sezon european, depasind destul de clar gruparea poloneza Trefl Sopot, cu scorul de 80-65 (17-15, 21-12, 21-17, 21-21). A fost un joc pe care oradenii l-au controlat in totalitate, gratie unei evolutii de exceptie a americanului Garlon Green, astfel ca antrenorul Cristian Achim si-a permis sa ruleze intreg efectivul.

Statistica meciului dintre CSM CSO Oradea si Trefl Sopot – AICI

In urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea se mentine pe prima pozitie in clasamentul Grupei K, cu o linie in care a adunat patru victorii si o infrangere, avand acelasi numar de puncte cu gruparea portugheza Sporting CP Lisabona, in vreme ce Benfica Lisabona ocupa pozitia a treia iar Trefl Sopot este pe ultimul loc.
Conform sistemului competitional, CSM CSU Oradea si Sporting CP Lisabona si-au asigurat deja calificarea in sferturile de finala, chiar daca in data de 18 februarie se vor intalni intr-un meci decisiv pentru suprematia in grupa.  
Pe de alta parte, in functie de rezultatul intalnirii decisive cu Sporting CP Lisabona, corelat cu cel al disputei pentru stabilirea clasamentului final al Grupei L, dintre Avtodor Saratov (Rusia) si Bakken Bears Risskov (Danemarca), din 14 februarie, oradenii vor cunoaste numele adversarei din sferturile de finala, sistemul FIBA prevazand urmatoarele duble: K1 – L2 si L1-K2.

Rezultate, statistici, clasamente si alte informatii pe site-ul oficial al competitiei europene - AICI

Parteneri