Foto

CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu se vor confrunta din nou in grupele FIBA Europe Cup, editia 2020-2021

Astazi, la Munchen, a avut loc tragerea la sorti in regim de video-conferinta a grupelor FIBA Europe Cup, sezonul 2020-2021, in urne fiind prezente si numele celor doua reprezentante ale baschetului masculin romanesc: CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu. In prezenta reprezentantilor FIBA, Kamil Novak si Ljubomir Mandic, a fost stabilita componenta celor sapte grupe (27 de echipe) din sezonul regular al FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu urmand sa evolueze, la fel ca si in sezonul precedent, in aceeasi serie D.


Conform FIBA, in grupa D, alaturi de CSM CSU Oradea si BC CSU Sibiu, se mai afla puternicele grupari Besiktas Istanbul (Turcia) si Bakken Bears Aarhus (Danemarca). Gruparea daneza evolueaza in preliminariile Basketball Champions League iar in cazul in care se califica in sezonul regular BCL, atunci grupa D din FIBA Europe Cup ramane doar cu celelalte trei echipe.

Totodata, FIBA a anuntat ca o decizie finala referitoare la datele din calendarul competitional va fi anuntata in data de 1 septembrie 2020, in urma votului din FIBA Europe Board. Vor fi luate in discutie mai multe variante, debutul competitional urmand sa fie decis in functie de evolutia pandemiei COVID-19. In prima varianta, grupele FIBA Europe Cup ar urma sa inceapa in 14-15 octombrie 2020, iar intr-o alta varianta, sa inceapa abia in ianuarie 2021.

Parteneri