Foto

CSO Voluntari cedeaza cu greu in fata SL Benfica si paraseste FIBA Europe Cup

Detinatoarea Cupei Romaniei, echipa masculina CSO Voluntari, a cedat la mare lupta, miercuri seara, in Martini Plaza Arena din Groningen, in fata gruparii portugheze SL Benfica, cu scorul de 77-83, fiind eliminata din preliminariile FIBA Europe Cup. Portughezii au acces in finala Grupei preliminare A, urmand sa se confrunte cu echipa olandeza Donar Groningen, vineri, de la 20:30, invingatoarea urmand sa intre in grupele FIBA Europe Cup.


La prima experienta oficiala in plan international din istoria clubului, echipa CSO Voluntari a evoluat, miercuri seara, in semifinalele Grupei preliminare A din cadrul FIBA Europe Cup, baschetbalistii pregatiti de antrenorii Sasa Ocokolic si Dan Ioan intalnind incomoda grupare portugheza SL Benfica. Dornica sa obtina victoria si sa acceada in fazele superioare ale celei de-a doua competitii continentale intercluburi derulata sub egida FIBA, CSO Voluntari a avut o evolutie curajoasa, reusind sa-si domine de multe ori adversara. De altfel, ilfovenii au demarat furtunos si cu Moldoveanu “on fire” s-au desprins la 10-4 dupa numai trei minute de joc. Vasiliauskas forteaza nota si iese la rampa, marind diferenta pana la 17-9 doua minute mai tarziu, insa portughezii gasesc solutii sa echilibreze jocul iar Woods inchide primul sfert la 22-21 in favoarea reprezentantei noastre. In cel de-al doilea sfert, echilibrul se mentine pe teren iar diferenta de scor se mentine in limite rezonabile, lusitanii reusind sa intre la vestiare cu un mic avans, scor 35-37. La reluare, SL Benfica preia oarecum initiativa si se distanteaza pana la 41-50 in minutul 25, insa detinatoarea Cupei Romaniei gaseste resursele necesare sa revina in joc. Rand pe rand, Woods, Vasiliauskas si Thompson Jr maresc zestrea echipei, americanul reusind chiar sa materializeze ambele libere din finalul sfertului trei si sa readuca CSO Voluntari in avantaj, scor 53-52. In ultimele zece minute se joaca dupa acelasi scenariu, ambele combatante incercand sa rupa echilibrul si sa forteze desprinderea pe tabela. Antrenorul Monteiro Alves cauta solutii tactice, rivalul sau Sasa Ocokolic riposteaza, dar lusitanii devin mai pragmatici si diferenta se mareste o data cu trecerea timpului: 55-57 in min. 32; 56-62 in min. 33; 60-68 in min. 36. Timpul de odihna solicitat de CSO Voluntari nu produce efectele scontate iar SL Benfica se distanteaza in invingatoare (63-77 in min. 38), in pofida eforturilor depuse de gruparea ilfoveana. In cele din urma, fluierul final consemneaza victoria lusitanilor, cu scorul de 83-77, iar SL Benfica avanseaza in finala Grupei preliminare A, gratie evolutiei de exceptie a americanului Aaron Broussard (fost jucator la CSM CSU Oradea), in vreme ce CSO Voluntari paraseste competitia cu capul sus, avand o prestatie buna la prima sa participare in cupele europene, dar cu regretul ca aventura europeana s-a incheiat pentru acest sezon.

Statistica meciului – AICI
 
In urma acestui rezultat, SL Benfica accede in finala Grupei preliminare A, unde se va confrunta cu echipa olandeza Donar Groningen, vineri, de la 20:30, invingatoarea urmand sa intre in grupele FIBA Europe Cup.

Parteneri