Foto

Debut cu dreptul pentru Romania in FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers

Nationala feminina a castigat cu 65-59 partida de pe teren propriu cu Islanda.

Cu toate ca a fost lipsita de incurajarile fanilor din cauza restrictiilor impuse de autoritati, tanara echipa a Romaniei a intrat pe parchetul Salii Polivalente Dinamo cu deplina incredere in propriile calitati si in forta grupului. Timpul scurt avut la dispozitie pentru pregatire a constituit un alt dezavantaj, depasit insa cu brio de elevele lui Dan Calancea si Carmin Popa.

Romania a intalnit un adversar extrem de solid din punct de vedere fizic, care a avut in Sara Run Hinriksdottir atat un jucator extrem de eficient cat si, probabil, un "scouter", sportiva evoluand in LNBF, la Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanta. Acvilele au reusit insa o defensiva buna atat pe perimetru, cat si sub panou. Astfel, Islanda a fost nevoita sa apeleze destul de mult la aruncarile de la distanta, reusitele de trei puncte (12!) fiind, practic, procedeele care au tinut nordicele in joc.

In ofensiva, Nicolett Orban, Marta Fodor si Florina Stanici au facut un remarcabil consum de energie, in cele peste 30 de minute petrecute pe parchet, iar eforturile lor s-au concretizat in "double-digits" pe tabela de marcaj la capitolul "puncte marcate".

Pentru Romania au inscris: Orban 19p 18 rec, Fodor 17p (3x3), Stanici 10p, Ardelean 9p (1x3), Podar 6p, Ghizila 4p.

Intreaga caseta statistica a partidei poate fi vizualizata AICI.

Trei debutante in reprezentativa de senioare

Partida cu Islanda a consemnat si debutul la nationala "mare" pentru Sonia Cazacu (20 de ani), Stefania Catinean (20 de ani) si Anisia Croitoru (18 ani). Inca un debut ar putea avea loc duminica, in partida cu Spania, din conditiile in care antrenorul principal Dan Calancea a introdus in lot "rezervele" din meciul cu Islanda, Carla Popescu si Bianca Fota. Ultima dintre ele a evoluat sub tricolor la nivel de seniori doar in intrecerile de baschet 3x3.

Partida cu Spania, in direct la Digi Sport

Sambata dimineata delegatia Romaniei va decola spre Malaga de unde, cu autocarul, se va deplasa la Almeria, orasul care va gazdui partida de duminica, de la ora Romaniei 19:00. Jocul va fi transmis in direct de Digi Sport 4, dar fanii romani din Almeria pot incuraja tanara echipa a Romaniei din tribunele salii Pabellon Juegos del Mediterraneo. Biletele pentru meci sunt disponibile online AICI.

Parteneri