Foto

Decizii ale Comisiei de Disciplina din data de 26.08.2019

Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Baschet s-a intrunit in data de 26.08.2019, la ora 10:00, la sediul FRB, si a analizat urmatoarele:
- cazul antrenorului Gabriel Clapon – a proferat injurii la adresa FRB in cadrul stagiului de antrenori de la Oradea
- cazurile sportivilor Nandor Kuti si Rolland Torok – neprezentare la data convocarii la echipa nationala de seniori
- cazurile sportivelor Teodora Armanu, Adelina Duta, Teodora Manea, Rita Bartok, Helga Csurulya, Irina Pirau si Maria Ferariu – neprezentare la data convocarii la echipa nationala feminina U20

1. Cazul antrenorului Gabriel Clapon, care a avut un comportament total inadecvat, proferand injurii la adresa FRB in cadrul Stagiului de Perfectionare a Antrenorilor de juniori, Oradea 2019.
In conformitate cu Art. 20 din Regulamentul de Disciplina, Comisia de Disciplina propune:
- suspendare de 3 luni (de la data inceperii Campionatelor Nationale din sezonul 2019-2020)
- si o sanctiune pecuniara de 500 de euro
Aceasta decizie a fost luata cu unanimitate de voturi si este inaintata spre validare in Consiliul Director al FRB.

2. Cazurile sportivelor Teodora Armanu, Adelina Duta, Teodora Manea, Rita Bartok, Helga Csurulya, Irina Pirau si Maria Ferariu, care nu s-au prezetat la data convocarii la actiunea echipei nationale feminine U20 a Romaniei.
Analizand situatiile si documentele de la dosar, Comisia de Disciplina decide cu unanimitate de voturi urmatoarele:
- sportivele Irina Pirau si Maria Ferariu, aflate cu burse in SUA, si care au motivat absenta de la actiunea echipei nationale prin faptul ca trebuie sa fie prezente la institutiile de invatamant din SUA, nu vor fi sanctionate.
- sportivele Teodora Armanu, Adelina Duta, Teodora Manea, Rita Bartok si Helga Csurulya – suspendare de 4 luni (de la data inceperii Campionatelor Nationale din sezonul 2019-2020 in care-si desfasoara activitatea ca sportive legitimate), conform art. 16.7 si 16.8 din RGOC.

3. Cazurile sportivilor Nandor Kuti si Rolland Torok, care nu s-au prezentat la data convocarii la echipa nationala de seniori.

In cazul Rolland Torok, Comisia de Disciplina a analizat toate adresele si documentele depuse la dosar (din partea sportivului si a clubului CSU Sibiu, precum si rapoartele antrenorului Tudor Costescu si Departamentului Tehnic FRB) si decide, in conformitate cu art. 16.7 si 16.8 din RGOC, cu unanimitate de voturi, urmatoarele:
- suspendarea de 4 luni, incepand de la data inceperii sezonului competitional 2019-2020 (aplicabila doar in competitiile organizate de FRB)

In cazul Nandor Kuti, Comisia de Disciplina a analizat toate adresele si documentele depuse la dosar, inclusiv cele medicale (din partea sportivului si a U-BT Cluj-Napoca, rapoarte ale antrenorului Tudor Costescu si Departamentului Tehnic FRB, precum si documente medicale eliberate in 21.06.2019 si 29.07.2019, prin care se arata ca sportivul are probleme medicale serioase), si decide cu majoritate de voturi (2 voturi pentru si 1 vot impotriva) urmatoarele:
- sportivul Nandor Kuti nu va fi sanctionat deoarece a avut motive medicale pentru neprezentarea la data convocarii la actiunea echipei nationale de seniori.

Au fost prezenti la sedinta Comisiei de Disciplina din data de 26.08.2019 urmatorii:
Nicolae Pirsu – presedinte
Petre Branisteanu – membru
Doru Toma – membru

Parteneri