Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 11.04.2023

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, a adoptat urmatoarele decizii ca urmare a sedintei desfasurata la Targoviste cu prezenta a 11 membri in data de 11.04.2023:

1. Se aproba cu majoritate de voturi ca urmatoarele personalitati din baschetul romanesc sa fie propuse ca “membri de onoare FRB” in sedinta Adunarii Generale Ordinare FRB pe 2023: Mircea Vulc, Mircea Campeanu, Ioan Dobrescu, Gabriel Popescu, Costache Zmeu. Totodata, vor fi demarate toate demersurile pentru ca personalitatile din baschetul romanesc din domeniul tehnic (antrenori), care au avut o cariera profesionala deosebita, sa obtina titlul de antrenor emerit pentru intreaga activitate.

2. Se aproba cu unanimitate de voturi ca ACS Toro Dunk Craiova sa fie eliminata de pe lista cu structurile sportive propuse pentru excludere in cadrul Adunarii Generale Ordinare FRB pe 2023.

3. Se aproba cu unanimitate de voturi Codul de Conduita al FRB.

4. Se amana decizia pentru solicitarea venita din partea U-BT Cluj-Napoca pentru declararea datelor de desfasurare a meciurilor din faza semifinalelor play-off LNBM din cauza indisponibilitatii salilor BTArena si Sala Sporturilor Horia Demian. Dupa incheierea primei faze din play-off se va analiza din nou si se va lua o decizie in aceasta speta.

5. Se aproba cu unanimitate de voturi reprogramarea Turneului Final al Campionatului National U13 pentru perioada 31.05 – 04.06.2023.

6. Se aproba cu unanimitate de voturi ca la competitiile sportive nationale de babybaschet, minibaschet si CN U12 sa fie realizata legitimarea digitalizata (pe platforma), urmand sa fie stabilita in urmatoarea sedinta cuantumul taxei pentru legitimarea electronica + viza anuala pentru aceste competitii de la Costinesti. Viza medicala obligatorie va fi pusa la fiecare sportiv pe tabelul fiecarei echipe participante. In sedinta Consiliului Director din iunie/iulie vor fi analizate, revizuite si aprobate toate taxele pentru sezonul competitional 2023-2024.  

7. Se aproba cu unanimitate de voturi organizarea din sezonul 2023-2024 a urmatoarelor competitii nationale pentru baschetul feminin, la nivel de senioare:
- Cupa Federatiei – numai cu jucatoare de cetatenie romana (sistem pe 3 faze)
- Cupa Romaniei – obligatoriu cu 3 jucatoare de cetatenie romana pe toata durata meciului, dintre care minim una de U23.
- Campionatul National de senioare – SuperLiga Nationala de Baschet Feminin (minim 6 echipe) si Liga Nationala de Baschet Feminin (minim 6 echipe).
Pe rosterele echipelor de senioare (L16) vor fi incluse si doua jucatoare U14/U15 din pepiniera proprie (cu bonificatie financiara din partea FRB).
Incepand cu sezonul 2023-2024, toate cluburile cu echipe de senioare vor incheia contracte cu Federatia Romana de Baschet (relatie contractuala intre parti pentru aspectele financiare – plati pentru drepturi TV, plati pentru title sponsor etc). Totodata, in cadrul contractelor dintre cluburi si jucatoare, va fi inclusa obligatoriu o clauza contractuala pentru prezenta si implicarea lunara in activitati sociale si educationale in scolile din localitatea respectiva. In cazul in care clauza mentionata nu va fi respectata, absenta de la activitatile sociale si educationale din scoli va atrage o suspendare din competitiile nationale.   
In urmatoarea sedinta a Consiliului Director vor fi analizate si supuse spre aprobare toate propunerile agreate in sedinta cu reprezentantii cluburilor din LNBF pentru sezoanele 2023-2024 si 2024-2025.

Parteneri