Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 15.10.2021

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, intrunit in sistem de videoconferinta cu prezenta a 11 membri, in data de 15.10.2021, a adoptat urmatoarele:

1. aproba acordarea dreptului de joc de la categoria seniori la categoria juniori pentru sportivele Alexia Doba (CSM Targoviste - CSS Targoviste U18), Mihaela Panait (Agronomia Bucuresti - Olimpia Bucuresti U18), Maria Stanescu (Agronomia Bucuresti - Olimpia Bucuresti U18).

2. aproba exceptarea de la Regulamentul Specific al Campionatului National U18 pentru sportiva Amanda Lenart.

3. aproba exceptarea de la Regulamentul Specific al Ligii Nationale de Baschet Masculin pentru sportivul Dinu Codrut.

4. aproba raportul de activitate al lotului olimpic feminin de baschet 3x3, participant la JO Tokyo 2020.

5. aproba organizarea competitiei Cupa Romaniei 3x3, feminin si masculin, in luna noiembrie 2021, la date care vor fi confirmate ulterior, situate in pauza competitionala a ligilor de seniori 5x5 cauzata de activitatea loturilor nationale de seniori/senioare (8-14 noiembrie - feminin si 21-30 noiembrie - masculin). Participarea in Cupa Romaniei 3x3 este obligatorie pentru toate echipele din LNBF si LNBM, cu exceptia gruparilor care participa in cupele europene. De asemenea, participarea in Cupa Romaniei 3x3 este permisa oricarei alte structuri afiliate la Federatia Romana de Baschet.

6. aproba acordarea a cate unui premiu de participare in valoare de 1.500 de euro fiecarei echipe din Liga Nationala de Baschet Feminin, pentru participarea la turneul de deschidere LNBF Opening Tournament.

7. aproba plata de catre Federatia Romana de Baschet a cheltuielilor de arbiraj aferente turneului de deschidere LNBF Opening Tournament.

8. aproba colectivele de antrenori propuse de Colegul Central al Antrenorilor pentru a participa la actiunile centralizate de pregatire ale loturilor nationale U16, U15 si U14, masculin si feminin

9. aproba listele de arbitri FIBA, comisari FIBA si delegati tehnici FIBA remise de catre Colegiul Central al Arbitrilor si Comisia Centrala de Comisari din cadrul Federatiei Romane de Baschet.

10. aproba taxele de participare pentru echipele din LNBM si LNBF, precum si termenele la care sa se achite transele de plata

11. aproba propunerile Colegiului Central al Antrenorilor privind: regulamentul de organizare si functionare, comisiile CCA, rezultatele primelor doua sesiuni de licentiere a antrenorilor, programul de instruire  si probe de control pentru loturile nationale U16.

12. aproba infiintarea unui grup de lucru pentru modificarea statutului Federatiei Romane de Baschet, in conformitate cu recomandarile biroului de audit public intern al Ministerului Tineretului si Sportului.

Totodata, Consiliul Director propune reanalizarea regulii protejarii jucatorilor romani, prin regulament, in ligile nationale de seniori. Tema urmeaza sa fie analizata si dezbatuta pana la finalul sezonului curent, studiindu-se aspectele: numarul de jucatori romani, rata de progres, analiza rezultatelor loturilor nationale, rapoartele antrenorilor loturilor nationale, motivarea sportivilor componenti ai echipelor nationale.

Parteneri