Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 20.02.2020

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet s-a desfasurat in data de 20.02.2020, la Cluj-Napoca, cu prezenta a 10 membrii ai Consiliului Director. In calitate de invitat a participat la sedinta juristul FRB, dl. Doru Toma. In cadrul sedintei Consiliului Director au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

 

1. Antrenorul federal Claudiu Fometescu prezinta calendarul international al loturilor nationale de seniori si juniori, 5x5 si 3x3. Se aproba cu unanimitate de voturi calendarul international al loturilor nationale de seniori si juniori, 5x5 si 3x3, inclusiv modificarile actiunilor sportive ale lotului olimpic senioare 3x3.

2. Antrenorul federal Claudiu Fometescu prezinta propunerile Colegiului Central al Antrenorilor pentru antrenorii principali ai loturior nationale de juniori. Se aproba cu unanimitate de voturi urmatorii antrenori principali:
a) Masculin: U16 – Ionut Bascoveanu; U18 si U20 – Florin Nini;
b) Feminin: U17 si U18 – Nedeljko Lazic; U20 – Dan Calancea;
Antrenorii principali vor propune CCA antrenorii asistenti iar cei validati vor fi propusi spre aprobare Consiliului Director.
Colectivul tehnic pentru LN U16F va fi rediscutat in CCA.

3. Dl. Doru Toma, juristul FRB, prezinta o modificare pentru regulamentul Comisiei de Disciplina  - Art. 12.3.2: "Pentru sportivii care participa in Campionatele Nationale de juniori, Comisia Centrala de Disciplina are dreptul sa hotarasca suspendarile, in functie de gravitatea faptelor. Pentru sportivii care participa in Campionatele Nationale de juniori nu se vor aplica penalitati financiare." Se aproba cu unanimitate de voturi.

4. Se aproba cu unanimitatede voturi afilierea provizorie a structurii sportive ACS STARS 2012, din Iasi.

5. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, solicita aprobarea Consiliului Director pentru achizitionarea unor materiale necesare pregatirii lotului national de senioare 3x3, pentru JO de la Tokyo, conform contractului cu COSR. Se aproba cu unanimitate de voturi achizitionarea acestor materiale.

6. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta solicitarea Departamentului 3x3 ca la competitiile CRB 3x3 si LNB 3x3 baremul de arbitraj pentru un arbitru sa se mareasca la 220 lei brut pentru o zi competitionala. Se aproba cu unanimitate de voturi.

7. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, prezinta adresa clubului LPS Tg Mures prin care solicita  sa se joace un Turneu Final B pentru echipele clasate pe locurile 9-16 la CN U13. Se prezinta si punctul de vedere al Departamentului Competitii care, printre alte argumente, reaminteste ca in sezoanele precedente mai multe echipe invocau diverse motive pentru a nu mai participa la acest turneu. Din cauza absenteismului, s-a renuntat la acest turneu. Se voteaza si in unanimitate se respinge solicitarea clubului LPS Tg Mures.

8. Presedintele FRB, dl. Horia Paun, informeaza Consiliul Director ca in ultima vreme s-au inmultit rapoartele arbitrilor care au fost amenintati, agresati verbal si chiar bruscati de catre antrenori sau parinti participanti la CN de juniori. Se propune ca FR Baschet sa emita un comunicat catre partile implicate in desfasurarea unui joc de baschet privind remedierea actelor de indisciplina. Pentru protestele antrenorilor, se va actiona folosindu-se parghiile regulamentare: greseala tehnica, descalificare; pentru injurii, amenintari, acte de violenta, Comisia de Disciplina va analiza si va decide. Pentru comportamentul spectatorilor/parintilor (indiferent de apartenenta), clubul organizator este obligat sa ia toate masurile necesare pentru a asigura buna desfasurare a jocului/jocurilor (oameni de ordine, solicitare interventie politie, etc.). Comportamentul inadecvat al arbitrilor va fi analizat si sanctionat de catre Colegiul Central al Arbitrilor, conform regulamentului propriu.

Parteneri