Foto

Decizii ale Consiliului Director din data de 23.11.2021

Consiliul Director al Federatiei Romane de Baschet, convocat statutar de presedintele FRB, Emilia-Carmen Tocala, si intrunit in data de 23.11.2021, intr-un format mixt din cauza restrictiilor din perioada pandemiei, cu prezenta a 11 membri (fizic la sediul FRB au fost 5 membri si alti 6 membri au participat on-line pe platforma zoom) si a reprezentantului MTS, doamna Ana Maria Sintie, a adoptat urmatoarele decizii:

1. Aproba cu unanimitate de voturi ca secretariatul Consiliului Director pe perioada intregului mandat sa fie realizat de Rist Tiberiu, care va redacta hotararile CD in baza procesului verbal de sedinta.

2. Aproba cu unanimitate de voturi Ordinea de zi a sedintei Consiliului Director, care a fost trimisa statutar prin e-mail tuturor membrilor si este anexata prezentei hotarari.

3. Aproba cu unanimitate de voturi, la propunerea presedintelui FRB, numirea domnului Dan Berceanu ca secretar general al FRB.

4. Aproba cu unanimitate de voturi mandatarea vicepresedintelui FRB, doamna Alina Moanta, pentru introducerea in Statutul FRB a ultimelor modificari aduse la Statutul FIBA la ultimul Congres al forului international cu privire la Stategia baschetului feminin.

5. In urmatoarea sedinta a Consiliului Director se va analiza si reorganiza CCLTO, urmand sa fie prezentate spre aprobare si Regulamentele Comisiei Feminine si Comisiei de Tineret.

6. Aproba cu unanimitate de voturi componenta lotului national de seniori (16 sportivi) si componenta staff-ului tehnic (9 membri) pentru pregatirea si participarea la meciul din Luxemburg, din cadrul FIBA Eurobasket 2025 Pre-Qualifiers.

7. Aproba cu unanimitate de voturi transferul sportivilor Buciu Cristian Daniel si Rusu Mihnea Ionut in afara perioadei, tinand cont de faptul ca echipa la care sunt legitimati nu participa in competitia nationala la categoria lor de varsta.

8. Aproba cu unanimitate de voturi rectificarea articolului 24 din Regulamentele Specifice ale CN de juniori si punerea in acord cu prevederile RGOC, astfel – “(…). Lista L20 va putea fi modificata in orice moment cu sportivi din propriul fond de jucatori sau cu sportivi noi legitimati, dar pana cu 48 de ore inainte de data inceperii turneului/meciului. La fiecare modificare a L20 se va achita o taxa de 50 de lei”.

9. Presedintele FRB informeaza Consiliul Director ca Ancuta Stoenescu este coordonatorul Departamentului de Baschet 3x3 iar Tiberiu Dumitrescu va raspunde ca Director Tehnic de recensamantul sportivilor din diaspora.

10. Un grup format din cel putin 10 tineri antrenori romani va fi trimis la Academia din Pecs, in perioada 14-15 ianuarie 2022, la un stagiu de perfectioare cu lectori de renume mondial.

11. Aproba cu unanimitate de voturi “Strategia 3x3 Romania pentru perioada 2022-2026”, realizata de FRB in colaborare cu Sport Arena.

12. Aproba cu unanimitate de voturi introducerea programului de conversie profesionala pentru oficialii din baschet 3x3 si includerea de cuvinte cheie in FOCUS (oficial, statistician, MC, DJ, scouter, supervisor, delegat tehnic etc).

13. Aproba cu unanimitate de voturi inceperea demarsurilor pentru a introduce in cadrul Programului national de constructii de interes public sau social administrat de Compania Nationala de Investitii a “Subprogramului baschet urban 3x3”.

Parteneri