Foto

Doliu in baschetul romanesc - s-a stins din viata Ion Olaru!

Federatia Romana de Baschet anunta cu multa tristete si profund regret trecerea prematura in nefiinta a celui care a fost Ion Olaru. Din pacate, dupa o grea si nedreapta suferinta cauzata de un atac cerebral, astazi, inima fostului arbitru si comisar FIBA a incetat sa mai bata, obligandu-i astfel pe medicii de la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Clinic Colentina din Bucuresti sa declare decesul acestuia la numai 68 de ani.

Nascut in Matasari (jud. Gorj) la data de 10 septembrie 1951, Ion Olaru a fost atras inca din adolescenta de frumusetea jocului de baschet si dupa ce a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti in 1976 a devenit arbitru divizionar, agatandu-si ghetele de jucator in cui.
Zece ani mai tarziu, in 1986, a obtinut ecusonul de arbitru FIBA si pina in 1998 cand a decis sa se retraga din arbitraj a adunat peste 500 de meciuri internationale, fiind prezent la mai multe turnee finale europene. Ca arbitru divizionar a bifat foarte multe derby-uri si finale de Divizia A. Din 1998 a devenit observator FRB iar din 2000 a obtinut statutul de comisar FIBA.   
Totodata, dupa 1998, a fost si presedintele Colegiului Central de Arbitri si a contribuit ca lector la slefuirea unor tineri talentati din arbitrajul romanesc, promovand dupa 2000 mai multi actuali arbitri FIBA, in frunte cu Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Laurentiu Grigoras etc.

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a celui care a fost Ion Olaru, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate.


Dumnezeu sa-l odihneasca!

 

Corpul neinsufletit va fi depus vineri, de la ora 12:00, la capela Bisericii Razoare din Capitala iar slujba religioasa va avea loc sambata, de la ora 13:30. Inmormantarea are loc sambata, de la ora 14:30, la Cimitirul Sf. Ilie din Bucuresti (Prelungirea Ghencea).

 

Parteneri