Foto

Doliu in sportul romanesc: legendarul Ivan Patzaichin a decedat!

Lumea sportului romanesc si mondial este mai saraca incepand de azi: legendarul Ivan Patzaichin s-a stins din viata. In varsta de 71 de ani, multiplul campion olimpic, mondial si european la kaiac-canoe a trecut in nefiinta in aceasta dimineata la Spitalul Elias, Marele Ivan fiind obligat sa se recunoasca invins de boala secolului.

Nascut in 26 noiembrie 1949, in localitatea Mila 23 din judetul Tulcea, Ivan Patzaichin a devenit o legenda nemuritoare a sportului romanesc si mondial. A fost Campionul dintre Oameni si Omul dintre Campioni, asa cum mentiona cu tristete si presedintele COSR, Mihai Covaliu. Viata sa este o adevarata poveste a succesului sportiv, a modestiei si mai ales a caracterului. A fost un mare campiOM! Multiplu campion olimpic (4 aur), mondial (8 aur) si european, Ivan Patzaichin si-a dedicat viata sportului care l-a consacrat, fiind si antrenor al lotului olimpic de kaiac-canoe.
A fost si un apropiat al baschetului, fiind prezent la mai multe actiuni, printre care inaugurarea sediului Federatiei Romane de Baschet, Gala Baschetului sau Dineul Legendelor, unde a participat si la o actiune de caritate.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a celui care a fost Ivan Patzaichin, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate.

Vei ramane vesnic in inimile noastre, Ivan!

Parteneri