Foto

Echipele romanesti si-au aflat adversarii din FIBA Europe Cup

Astazi, la Munchen, a avut loc tragerea la sorti pentru FIBA Europe Cup, in urne fiind prezente si numele reprezentantelor LNBM, BC CSU Sibiu si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Conform informatiilor oferite de oficialii forului continental, detinatoarea Cupei Romaniei, BC CSU Sibiu, va evolua direct in faza grupelor iar ocupanta locului al treilea in LNBM, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, va intra mai repede in focurile competitiei, urmand sa joace in turul preliminar. Reamintim ca CSM CSU Oradea va juca in primul tur preliminar al Basketball Champions League impotriva echipei maghiare Falco Szombothely.

Desemnata printre capii de serie ai turului preliminar din FIBA Europe Cup, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca urmeaza sa dea piept cu KB Rahoveci, vicecampioana ligii din Kosovo, prima partida fiind programata in deplasare, pentru data de 2 octombrie, iar returul se va juca in BTArena, in data de 9 octombrie. Conform tragerii la sorti, invingatoarea din aceasta dubla mansa va accede in Grupa G, urmand sa se confrunte cu BC Enisey Krasnoyarsk (Rusia), precum si cu invinsa din dubla care opune echipele Sodertalje Kings (Suedia) si Balkan Botevgrad (Bulgaria), dar si invinsa din dubla care va aduce fata in fata pe Antwerp Giants (Belgia) si invingatoarea din dubla Sodertalje Kings (Suedia) si Balkan Botevgrad (Bulgaria).
Pe de alta parte, BC CSU Sibiu isi va incepe aventura europeana in 23 octombrie, fiind distribuita direct in Grupa D, alaturi de Bahcesehir Istanbul (Turcia), dar si de invinsa din dubla care opune in BCL echipele Falco Szombathely si CSM CSU Oradea, precum si de invinsa din dubla Telekom Bonn (Germania) vs. invingatoarea din dubla Inter Bratislava (Slovacia) vs. Fribourg Olympic (Elvetia). Cu alte cuvinte, in cazul in care campioana LNBM, CSM CSU Oradea, nu va reusi sa treaca de primul tur din BCL, va intra in aceeasi grupa cu “rivala” din competitia interna, fiind posibil sa asistam la o noua disputa intre oradeni si sibieni, dar intr-o competitie europeana. In cazul in care CSM CSU Oradea va trece de turul inaugural al BCL dar se va opri in turul al doilea, unde ar evolua impotriva BK Ventspils, campioana Romaniei va intra in Grupa C din FIBA Europe Cup, serie in care se afla Apoel Nicosia (Cipru), Medi Bayreuth (Israel) si invinsa din dubla KB Pristina (Kosovo) vs. Legia Varsovia (Polonia). Gruparea pregatita de Cristian Achim mai are inca o varianta la dispozitie, in cazul in care va trece si de cel de-al doilea tur preliminar din BCL, urmand sa acceada in grupele celei mai importante competitii continentale intercluburi derulata sub egida FIBA.

Parteneri