Foto

Experienta Barça Academy Baschet, in premiera in Romania!

Barça Academy Baschet, proiect oficial al FC Barcelona, se desfasoara pentru prima data in tara noastra, in parteneriat cu Federatia Romana de Baschet. Astfel, municipiile Cluj-Napoca si Bucuresti vor gazdui anul acesta doua campuri Barça Academy Basket, in perioada 1-6 iulie, respectiv 8-13 iulie.

Adresat tinerilor sportive cu varste cuprinse intre 8 si 16 ani, camp-ul Barça Academy Romania se desfasoara sub responsabilitatea directiei sport a FC Barcelona, care ofera antrenori, programe de antrenament si stabileste liniile de orientare pe care aceste camp-uri trebuie sa le urmeze. Staff-ul tehnic este format din 3-4 antrenori (in functie de numarul de inscrisi) si 1 coordonator din cadrul academiei de baschet FC Barcelona. In cadrul antrenamentelor, acestia sunt asistati de catre antrenori locali. Francisco Diaz Gago, coordonatorul scolii de baschet FC Barcelona, va fi prezent la Cluj-Napoca pe toata durata camp-ului!

Obiectivele Barça Academy sunt definirea unui model cuprinzator de educatie, dezvoltarea pasiunii pentru baschet, transmiterea metodelor de antrenament si a viziunii specifice clubului FC Barcelona. Metodologia de formare a clubului a fost un exemplu de predare, dezvoltare, excelenta si succes in cluburi sportive din intreaga lume in ultimii 20 de ani. Incepand cu anul 2018, orasul Cluj-Napoca a fost pus pe harta internationala a campurilor de pregatire Barça Academy.

Programul zilelor de antrenamente va fi stabilit de catre antrenorul-coordonator de la FC Barcelona. In functie de numarul de inscrisi si de categoriile de varsta, se vor imparti terenurile. In fiecare zona de lucru va actiona cate o grupa de sportivi, sub comanda unui antrenor local. Sportivii cu varste intre 8 – 13 ani vor face parte din grupe de 10 copii si se vor antrena la un panou de baschet. Participantii cu varste cuprinse intre 14 – 16 ani vor face parte din grupe de 14 sportivi si se vor antrena la doua panouri. Fiecare teren va fi coordonat de unul dintre antrenorii FC Barcelona, astfel asigurandu-se aplicarea precisa a metodelor scolii catalane FCBEscola Basket.

Sportivii care doresc sa participe in cadrul programelor de pregatire Barça Academy pot fi inscrisi de catre antrenori sau parinti pe site-ul oficial al camp-ului, www.barcaacademy.ro. Informatii suplimentare pot fi obtinute pe e-mail, la contact@barcaacademy.ro, sau telefonic la numarul 0729.597.430. Grupurile beneficiaza de un discount de 20% din tariful de participare.
Mai multe detalii, precum si informatii despre tarife si discounturi, se pot afla pe site-ul oficial al camp-ului, www.barcaacademy.ro.

Parteneri