Foto

Bucureștiul găzduiește FIBA 3x3 Europe Cup 2024 Qualifier

Pe 15 și 16 iunie, pe terenul amenajat la Universitatea Națională de Educație Fizice și Sport (UNEFS), 15 echipe naționale (8 masculine și 7 feminine), printre care și cele ale României, se vor lupta pentru calificarea la turneul final al FIBA 3x3 Europe Cup, competiție programată între 22 și 25 august la Viena.

La masculin, România (care se pregătește în formula: Coconea, Gavriloaia, Ciotlăuș, Mâinea, Mureșan, Brie și Cochela) va evolua în Grupa A, alături de Letonia, Slovenia și Marea Britanie. În Grupa B se vor întrece Israel, Muntenegru, Grecia și Georgia.

Programul jocurilor naționalei noastre este:

15 iunie
13:15 Slovenia - Romania
16:30 Marea Britanie - Romania

16 iunie
Romania - Letonia

La feminin, naționala noastră (care le are convocate pe Ursu-Kim, Manea, Mititelu, Ferariu M. și Vîrjoghe) este repartizată în Grupa B, împreună cu Letonia, Marea Britanie și Georgia, în vreme ce competitoarele din Grupa A sunt: Israel, Grecia și Slovenia.

Fetele noastre joacă toate meciurile din grupe pe 15 iunie, astfel:
 
12:00 Romania - Georgia
15:40 Romania - Letonia
18:45 Marea Britanie - Romania

Fiecare din cele două competiții (cea masculină și cea feminină) asigură câte două locuri calificante la FIBA 3x3 Europe Cup 2024, rezervate câștigătoarelor semifinalelor turneului de la București.

Sistemul prevede ca echipele care câștigă grupele să se califice direct în semifinale, în vreme ce ocupantele locurilor 2 și 3 să joace "încrucișat" în faza sferturilor de finală.

Programul și rezultatele competiției se pot vizualiza pe pagina oficială a evenimentului, în vreme ce toate partidele se vor putea urmări live pe canalul de Youtube FIBA 3x3.

Turneul FIBA 3x3 Europe Cup 2024 Qualifier este organizat de Federația Română de Baschet, cu sprijinul UNEFS și al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Parteneri