Foto

FRB, printre federatiile nationale participante la proiectul EuroStep

Muzeul federației spaniole de baschet, din Madrid, a găzduit primul workshop din cadrul proiectului EuroStep, destinat reprezentantilor departamentelor Media si Comunicare din cadrul federatiilor nationale de baschet din Europa.

La eveniment au partipat 41 de persoane, reprezentand 30 de federatii nationale, printre care si Federatia Romana de Baschet. Proiectul EuroStep este finantat de Uniunea Europeana prin programul Erasmus + Sport si organizat de FIBA Europe, impreuna cu Universitatea Germana de Sport din Koln (ca principal partener academic) si NBN23, o companie specializata in digitalizarea baschetului.

De-a lungul celor trei zile de workshop au fost prezentate numeroase teme in stransa legatura cu Programul de Transformare Digitala a Baschetului, obiectiv major al FIBA Europe pentru viitor. Sesiunile au fost conduse de reprezentantii Departamentului Media Comunicare din cadrul FIBA Europe, de consultantul extern FIBA Geoff Wilson, dar si de reprezentantii a patru federatii nationale (Spania, Slovenia, Suedia si Irlanda) - care au prezentat studii de caz si exemple de buna practica in comunicarea digitala.

La sesiuni a participat si Directorul Executiv FIBA Europe, Kamil Novak, care a subliniat importanta proiectului si, mai ales, a colaborarii si a schimbului de experienta intre departamentele de comunicare ale federatiilor europene.

EuroStep Project va continua cu o serie de webinarii, workshop-ul final fiind programat pentru luna iunie 2023, in Slovenia, la el urmand sa participe atat reprezentantii departamentelor de comunicare din federatiile nationale, precum si din cadrul cluburilor de baschet.

Parteneri