Foto

Germania a castigat turneul de la Constanta din cadrul FIBA 3x3 Women's Series

In piateta Perla din Mamaia, timp de doua zile, s-au disputat intrecerile celui de-al cincilea turneu din cadrul circuitului mondial feminin FIBA 3x3 Women's Series.

12 echipe, printre care si Romania, au disputat sambata meciuriule din faza grupelor. Din pacate, reprezentativa Romaniei (formata din Anca Sipos, Florina Stanici, Bianca Fota si Nicolett Orban) nu a reusit calificarea in faza eliminatorie, care s-a disputat duminica. Tricolorele au cedat in grupe in fata Canadei (6-16) si a Statelor Unite (9-15), incheind astfel participarea la turneu.

Duminica dupa-amiaza, la Mamaia, competitia a continuat cu sferturile de finala si, ulterior, cu semifinalele si finala. Rezultatele inregistrate au fost urmatoarele:

Germania - Spania 16-14 (sferturi de finala)
Slovacia - SUA 6-11 (sferturi de finala)
Canada - Polonia 18-16 (sferturi de finala)
Tarile de Jos - Ungaria 14-5 (sferturi de finala)

Germania - SUA 15-14 (semifinala)
Canada - Tarile de Jos 15-16 (semifinala)

In finala, Germania a depasit Tarile de Jos cu 13-12.

 

Romania, deja calificata la turneul final al FIBA 3x3 Women's Series

In afara de turneul de la Constanta, circuitul mondial feminin mai are programata o oprire in Canada, la Montreal. Apoi, in functie de ierarhia stabilita dupa toate cele sase turnee, primele sapte echipe vor veni la Bucuresti, intre 18 si 19 septembrie, pentru a evolua cu marele trofeu Women's Series pe masa, alaturi de tara-gazda, Romania. Circuitul mondial feminin a avut programata prima editie in 2019, atunci cand trofeul a fost castigat de Franta. Spre deosebire de editia de atunci, in acest sezon castigatoarea va intra definitiv in posesia trofeului, lucru care adauga si mai mult dramatism pentru intrecerile programate luna viitoare in Capitala.

Parteneri