Foto

Infrangere in Ungaria, in ultima partida din cadrul calificarilor pentru FIBA Women's EuroBasket 2023

In ultimul meci sau din cadrul FIBA Women's EuroBasket 2023 Qualifiers, echipa nationala feminina a cedat cu 58-74 in fata Ungariei, la Miskolc. In fata unui public maghiar extrem de vocal, tricolorele au evoluat curajos, dorind sa demonstreze ca esecul categoric din meciul tur, disputat la Timisoara, a fost un accident.

Fortat de numeroasele absente aparute in lot pe pozitia de coordonator de joc, selectionerul Dan Calancea a trimis pe teren un prim "cinci" in care a aparut debutanta Stefania Catinean. Point-guard-ul de la Sepsi-SIC Sfantu Gheorghe s-a dovedit a fi cea mai eficienta jucatoare a Acvilelor, incheind partida cu 10 puncte, 4 recuperari si 6 pase decisive. Evolutii consistente au avut si Nicolett Orban (foto) (13p, 3 rec), dar si experimentata Anca Sipos (15p, 4x3, 6 rec). Intreaga statistica a partidei poate fi vizualizata AICI.

Dupa aceasta infrangere, Romania a incheiat actuala campanie de calificare pe ultimul loc al Grupei C, din care Spania si Ungaria au obtinut biletele pentru campionatul european din aceasta vara, gazduit de Israel si Slovenia.

Parteneri