Foto

Intalnire, la Cluj-Napoca, intre conducerea FR Baschet si primarul Emil Boc

Presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala, alaturi de vicepresedintii forului de specialitate, Alina Moanta si Mircea Cristescu, au participat, in aceasta dupa-amiaza, la o intalnire cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

In virtutea bunelor relatii dezvoltate intre cele doua institutii si a sprijinului deosebit acordat baschetului romanesc de administratia locala, sprijin concretizat si prin organizarea la standarde deosebite a celui mai mare eveniment continental – FIBA EuroBasket 2017, noua conducere a Federatiei Romane de Baschet a prezentat un plan de actiune pentru urmatorii patru ani, cu oportunitati deosebite in materie de dezvoltare si promovare a baschetului, si implicit a municipiului Cluj-Napoca in plan international.

Astfel, punctul principal al discutiilor a fost realizarea unui parteneriat puternic intre Federatia Romana de Baschet si Primaria Municipiului Cluj-Napoca pentru depunerea candidaturii in obtinerea organizarii, in premiera pentru Romania, a Campionatului Mondial de baschet 3x3 pentru sportivi sub 23 de ani – FIBA 3x3 U23 World Cup 2022. In urma discutiilor deosebit de fructuoase, partile au convenit ca intrecerea mondiala, care va aduna anul viitor cele mai valoroase echipe de baschet 3x3 din intreaga lume, sa fie gazduita de municipiul Cluj-Napoca.

Totodata, in baza deschiderii Primariei Municipiului Cluj-Napoca pentru sustinerea activitatii sportive de performanta, dar si a sportului de masa, Federatia Romana de Baschet l-a informat pe primarul Emil Boc ca doreste sa porneasca procedurile de infiintare atat a unui centru olimpic de baschet 3x3 (feminin), cat si a unui centru de execelenta pentru baschet (masculin).

Ne-am intalnit cu domnul Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca si presedinte al Asociatiei Municipiilor din Romania, cu buna intentie de a ne prezenta planul de activitate si de dezvoltare pe urmatorii patru ani. Ne dorim sa reformam administrativ baschetul, o parte importanta din aceasta reforma fiind si dezvoltarea componentei Urban Sports, unde noi includem baschetul 3x3. Am agreat cu domnul primar ca municipiul Cluj-Napoca sa devina capitala regionala in planul nostru de dezvoltare, urmand sa avem aici doua centre extrem de importante: cel olimpic feminin 3x3 si centrul de excelenta regional de baschet masculin. Nu putem decat sa fim incantati de deschiderea si sprijinul total din partea Primariei Municipiului Cluj-Napoca pentru initiativele si proiectele noastre“, a declarat, la finalul intalnirii, presedintele Federatiei Romane de Baschet, Carmen Tocala.

Parteneri