Foto

Lotul Romaniei pentru confruntarea cu Spania din FIBA EUROBASKET 2022 QUALIFIERS

Reprezentativa masculina a Romaniei va evolua, luni seara, de la ora 20:30, impotriva campioanei mondiale en-titre, Spania, in cadrul celei de-a doua ferestre din grupa A a FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. Partida gazduita de arena “Pabellon Municipal Fuente de San Luis” din Valencia va fi transmisa in direct de DIGI SPORT 3. In echipa noastra s-au produs doua modificari, antrenorul Tudor Costescu mizand la meciul cu Spania si pe Watson si Fometescu, acestia inlocuindu-i pe Richard si Berceanu. 

 

Dupa antrenamentul din aceasta seara, selectionerul Tudor Costescu a anuntat doua modificari in lotul tricolor fata de intalnirea cu Polonia, Watson si Fometescu fiind anuntati ca ii vor inlocui pe Richard si Berceanu.  
Asadar, dupa validarea oficiala realizata de delegatul tehnic FIBA Martin Ford in aceasta seara, iata lista celor 12 tricolori care vor juca impotriva campioanei mondiale Spania:
1 – TOHAN Lucas Dan (BC CSU Sibiu)
2 – WATSON Giordan (CSM CSU Oradea)
5 – DRAGOSTE Mirel (SCM Timisoara)
6 – GIRBEA Tudor (CSO Voluntari)
8 – GRASU Stefan (U-Banca Transilvania Cluj-Napoca)
11 – VIRNA Radu (Steaua Bucuresti)
12 – POPA Bogdan (BCMU FCA Pitesti)
15 – CATE Emanuel (UCAM Murcia)
26 – BACIU Catalin (CSM CSU Oradea)
44 – UTA Rares (BCMU FCA Pitesti)
55 – FOMETESCU Tudor (CSM CSU Oradea)
77 – MACIUCA Mihai (BCMU FCA Pitesti)
Reamintim ca din staff-ul condus de selectionerul Tudor Costescu mai fac parte Radu Cosmin (preparator fizic), Adrian Resteman (kinetoterapeut), Rudi Ivanoiu (maseur), Marius Toma (team-manager), Constantin Ioan (antrenor coordonator FRB) si Claudiu Fometescu (antrenor federal).

Prefatand marea confruntare cu Spania, antrenorul principal Tudor Costescu a declarat: “Fara-ndoiala, Spania este una dintre cele mai puternice echipe din lume, indiferent de circumstantele actuale. Asta o face ca pe o reduta! Este o provocare deosebita pentru noi. Incercam sa ne recuperam mental si fizic pana la ora meciului si vom incerca sa avem un plan de joc care sa ne maximizeze sansele in fata unui astfel de adversar redutabil. Le-am spus baietilor ca avem exemplul Poloniei, care a invins Spania in februarie, dar mai ales al Israel, care a reusit sa recupereze incredibil un deficit urias si sa-si asigure victoria impotriva campioanei mondiale chiar aici la Valencia, in primul joc. Mi-as fi dorit sa jucam acest meci in conditii normale, adica sa avem valid intreg lotul de jucatori, sa avem parte de public si de tot ce inseamna un meci de baschet asa cum il stiam inainte de pandemie. Dar conditiile sunt altele acum si suntem nevoiti sa ne adaptam acestor zile.

De partea cealalta, Spania vine dusul rece din partida inaugurala din bula de la Valencia, cand gruparea condusa de Sergio Scariolo a cedat incredibil in fata Israel, cu scorul de 87-95, dupa ce la pauza avea un avantaj consistent, scor 52-36.

Tintim victoria in meciul de luni seara, deoarece un succes in meciul cu Romania ne asigura calificarea la turneul final. Acesta este unul dintre obiectivele campaniei. Celalalt este de a le oferi jucatorilor nostri tineri oportunitatea de a creste. De asemenea, este o oportunitate pentru jucatorii care nu mai sunt foarte tineri sa arate ca au calitate si se pot afirma prin intermediul acestor meciuri ale echipei nationale. In plus, consider ca pentru jucatorii aflati aici este o oportunitate de a purta tricoul nationalei Spaniei cu mandrie si sa inteleaga ce inseamna sa joci pentru Spania. Sper ca am invatat din greselile din meciul cu Israel si, fireste, asa cum am afirmat mai devreme, principalul obiectiv al meciului cu Romania este victoria!”, a mentionat antrenorul Sergio Scariolo.

In alta ordine de idei, maine dimineata toate echipele din Grupa A vor efectua o noua testare RT-PCR (n.n. - Romania efectueaza a patra testare in Spania!), obligatorie inaintea plecarii in siguranta maxima din competitia care este gazduita de Valencia pana luni seara.

Mai multe informatii despre situatia din toate grupele din FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers – AICI

FOTO - Meciurile de la Valencia se desfasoara fara spectatori (credit - fiba.basketball)

Parteneri