Foto

Mesaj din partea secretarului general FIBA, Andreas Zagklis

Ecou impresionant al Turneului de Deschidere a Ligii Nationale de Baschet Feminin: Secretarul General FIBA Andreas Zagklis a tinut sa transmita un mesaj prietenilor baschetului din Romania, cluburilor, federatiei si partenerilor care au facut posibila desfasurarea evenimentului de la Targu Mures.

"Dragi prieteni ai baschetului din Romania, a fost o mare placere pentru mine sa aflu despre organizarea unui turneu de deschidere a ligii nationale feminine. Sunt extrem de multumit cand aud despre eforturi comune in scopul promovarii si dezvoltarii baschetului feminin, aspecte-cheie si ale strategiei FIBA din intreaga lume", a precizat Andreas Zagklis a in mesajul video trimis Federatiei Romane de Baschet.

De asemenea, Andreas Zagklis a apreciat campania facuta de baschetbalistele din Romania la Targu Mures, la indemnul Fundației Renasterea: sustinerea sanatatii femeilor si sprijinirea femeilor vulnerabile in lupta impotriva cancerului: "Octombrie este, in intreaga lume, luna dedicata constientizarii si luptei impotriva cancerului de san. Doamnelor, domnisoarelor, analizele periodice reprezinta elementul cel mai important al preventiei. Domnilor, fiti mereu pregatiti sa va oferiti sprijinul. Va doresc tuturor mult succes in acest debut de campionat".

Baschetbalistele, aparitie in roz la Targu Mures

La Turneul de Deschidere a LNBF, baschetbalistele au intrat pe teren imbracate in roz, culoarea sperantei, raspunzand astfel initiativei Fundatiei Renasterea si promovand proiectul digital Race For The Cure Romania, cea mai mare cursa de alergare si plimbare din Europa, in vederea sustinerii sanatatii femeilor.

Fiecare inscriere pana pe 10 octombrie pe raceforthecure.eu este transformata de Fundatia Renasterea intr-un test medical oferit gratuit unei femei vulnerabile din Romania. Baschetbalistele Romaniei si fiecare dintre noi putem contribui astfel la combaterea cancerului in randul femeilor, prin prevenţie, stil de viaţa sanatos şi investigaţii medicale periodice.
 
RACE FOR THE CURE Romania este un proiect al Fundației Renasterea, susținut de Federatia Romana de Baschet, Liga Nationala de Baschet Feminin, Superbet Foundation, Banca Transilvania si Toyota Bucuresti Sud.

Parteneri